BYGLAND: Drapet på Vian Batir Fatah skjedde i skolegården på Bygland skole i Aust-Agder den 2. juli i år. Den 31 år gamle kvinnen ble stukket i hjel foran sine barn på 4, 10, 14 og 16 år. Den nye kjæresten (47) til ekskona var også til stede. Motivet skal ha vært krangel om skilsmisse, ny mann og barnefordeling, skriver VG.

LES OGSÅ:

Kvinne knivdrept i Bygland

Ville drepe henne med øks

Sørget ved skoleplassen

Avviser at far trekker sønn inn i drapshandlingen

Konverterte til kristen tro

— Ikke min skyld

Mannen skal ha angrepet sin ekskone mens hun holdt sin 4 år gamle datter i armen. Kvinnen prøvde så å flykte, men eksmannen tok henne igjen og påførte henne så flere knivstikk, i alt 22. — Jeg ville gi henne et kyss for siste gang, men ble nektet. Det er en tragisk sak, men ikke min skyld har 38-åringen forklart til politiet, skriver VG.

- Det virket som hun måtte dø

Nå sitter Fatahs eksmann i varetekt siktet for forsettlig drap og trusler. Fatahs kjæreste beskriver drapet som en kamp på liv og død. Der motivet var makt og kontroll.

— Det virket som om hun måtte dø, har kjæresten forklart til politiet.

47-åringen forsøkte å forsvare seg og kvinnen med en tre og en halv meter lang planke, men måtte gi opp.

Spyttet i ansiktet

Etter at eksmannen trakk seg tilbake skal den 47 år gamle læreren ha tatt hånd om sin døende kjæreste. Til politiet har han forklart hvordan ha forsøkte gjenoppliving.

Etter at politiet hadde pågrepet eksmannen spyttet 47-åringen han i ansiktet og utbrøt ”Se hva dere nå har stelt i stand”, skriver avisen.

38-åringen overga seg uten dramatikk med sine gråtende fire barn samlet rundt seg. På telefon til slektninger skal han ha meldt fra om at han nettopp hadde drept sin kone.