DRAMMEN: – Ja nå kan vi både ha en dram i hue og hue i Drammen! spøker Svein Erik Jansen, tydelig lettet og jublende glad over å ha nådd Drammen, godt foran skjema. Vær og føregforhold har vært utmerkede underveis.

– Og vi har helt sluppet noen form for service på rullestolen! Skryter Svein Erik av Graf Carello anno 1991-modell. Den reneste veteranrullstolen som han har fått stylet opp til landets råeste rullestol. Nå er han bare et par etapper unna å ha gjennomført landets råeste rullstolrace. I ti kilometer i timen, og maksimalt 35 km lange etapper mellom hver lading, har han med Steinar Heia (20) på hjul i følgebil fartet landeveiene i «indre led» fra Birkeland via Drangedal og Skien til Drammen.

– Folk har nesten vært gale! De stanser opp når de passerer, ruller ned vinduene, heier og vinker, rapporterer Svein Erik.

– Et ektepar kjørte etter oss helt fra Treungen til Drangedal for å hilse på oss, sier Svein Erik Jansen og forteller at de møtes av velvilje over alt.

– Folk spanderer lading på rullestolen, og alle steder vi overnatter får vi enten personalpris eller enda billigere. På Gautefall fikk de sågar to hotellovernattinger gratis.

De startet fra Birkeland mandag 15. september om morgenen, med mål om å gjøre unna 380 km til Oslo innen 29. september. Nå ligger de så godt an at morgendagen blir hvile og sightseeing i Drammen.