KRISTIANSAND: – Ja, jeg kan bekrefte at vi onsdag kjøpte eiendommen til Elisabeth Stray for 19 millioner kroner. Vi ønsket primært å bare kjøpe hagen, som er adskilt fra huset med en vei, men det var ikke mulig. Derfor har vi kjøpt begge deler, sier juridisk rådgiver i Kristiansand eiendom, Jon Holt til Fædrelandsvennen.

Fri ferdsel

Eiendommen som kommunen nå har sikret seg rettighetene til ligger i Gjestehavna, nederst i Kirkegaten. Hagen har frem til nå vær det eneste hinder for en fri ferdsel langs Strandpromenaden mellom Bystranda og Fiskebrygga. Eiendommen, som ligger mellom Einar Rasmussens store leilighetsbygg på Otterdalstomta og Tresse, har vært eid av familien Stray siden 1932. – Saken vil bli fremmet som en hastesak i bystyremøte førstkommende onsdag. Der må finansieringen vedtas. Kjøpet er gjort med forhandlingsfullmakt fra kommunalutvalget, sier Holt.

Prisantydning var på 20 millioner, og Holt mener prisen kommunen har fått tilsagn på er fornuftig.

Hemmelighold

— Jeg kan bekrefte at vi har fått inn et bud som er akseptert på eiendommen, men kjøper har tatt et forbehold som vil bli avklart i nær fremtid. Jeg ønsker ikke å kommentere hvem og eller hvilke forbehold som er tatt, sier boligformidler i DNB Nor Eiendom Kristiansand, Hans Petter Schjøtt.

Han bekrefter at prisen som er avtalt er på 19 millioner kroner og at dette er markedspris.

Reell budrunde

– Det har vært flere som har vært interessert, og det var en reell budrunde, sier Schjøtt.

– Vi var i samtaler underveis om å gå i et kompaniskap hvor vi skulle sikre oss hagen og den andre parten huset, men kompanjongen falt av lasset underveis. Derfor måtte vi selv kjøpe både hus og hage, sier juridisk rådgiver i Kristiansand eiendom, Jon Holt.

Vurderer

Nå vil kommunen vurdere å enten selge huset, eller å bruke eiendommen til næringsformål. Dette blir det opp til politikerne i Kristiansand bystyre å bestemme.

Ved et eventuelt videresalg, så vil prisen på huset ligge rundt 14-15 millioner kroner. Det vil si at ved et videresalg, så vil kommunen sitter igjen med en utgift på rundt 4-5 millioner for å ha sikret seg hagen.

Ingen omregulering

I følge Holt vil det ikke være nødvendig med en omregulering om man skal skille hus og hage.

Kristiansand kommune vil i etterkant ta kontakt med staten og be dem være med på et spleiselag på strandeiendommen.