KRISTIANSAND: Mannen, en 24-åring, ble stoppet på Kristiansand havn.

– Jeg kan bekrefte at vi stoppet en båt på vei ut. Vi gjorde en sjekk på båten, fant ut hvem som eide den, og ringte ham. Vi spurte om båten var solgt og om han visste hvor den var, sier kontorsjef ved Tollvesenet i Kristiansand, Helge Breilid.

Båteieren trodde at båten stod vel plassert på et vinterlager ved Abelnes i Flekkefjord. Trolig er den blitt stjålet i løpet av natt til torsdag.– Han trodde at den stod på et lager i Flekkefjord og ble ganske overrasket, sier Breilid.

Nærmere en halv million

Båten, en Yamarin 64 med 150 hesters påhengsmotor, ble kjørt til havna i Kristiansand på en norsk henger. Verdien skal være om lag 450.000 kroner, ifølge politiet. Eieren av hengeren er bosatt i Rogaland.

– Båten er nå beslaglagt, men det er jo klart at dette er tyvegods og da får eieren normalt sett båten tilbake, sier Breilid.

I påvente av at eieren skal hente båten er den parkert på havneområdet i Kristiansand.

Den danske mannen (24) ble satt i arresten ved Kristiansand politistasjon. Under avhør kom det fram at ytterligere en dansk mann var involvert. Mannen hadde kommet seg med ferja til Hirtshals.

Varslet dansk politi

– Tollere om bord pågrep mannen på båten. Han kom seg aldri i land i Danmark. Mannen er sendt tilbake til Kristiansand. Han reiste tilbake frivillig, opplyser operasjonsleder Øyvind Andersen ved Agder politidistrikt torsdag ettermiddag.

Politiet i Kristiansand varslet dansk politi i forbindelse med pågripelsen. Det ble fakset over pågripelsesbeslutning, men siden tollerne fant dansken om bord på ferja, måtte ikke dansk politi gripe inn.

Ifølge politiadvokat Terje Kaddeberg Skaar vil politiet vurdere varetektsfengsling av dem. 24-åringen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 258, grovt tyveri av båt og henger.