AGDER: Det ventes temperaturer rundt tre-fire grader på kysten, rundt null i innlandet og et par minus på Hovden de neste dagene.

— Vi har masse folk her og forholdene er gode. Det kom nysnø på morgenen og det eneste som mangler er sola fra klar himmel, sier Johan Olav Brakestad, daglig leder ved Hovden alpinsenter.

Han forteller at lysforholdene likevel er gode og at det er lite vind.

— Men vi har fortsatt kapasitet til flere da vi har åpnet det nye Breive-anlegget, og siden Rogaland hadde ferie forrige uke, sier Brakestad.

Men i morgen kan det bli verre forhold på Hovden.

— I fjellet, på steder som Hovden, ventes det kuling på søndag, sier Hilde Holdhus, vakthavende meteorolog ved Storm, til fvn.no.

Alle nedfarter, heiser og trekk er åpne lørdag. Det ligger nå omtrent 70 centimeter snø på Hovden. Også andre alpinanlegg holder åpent for fullt.

Bortelid er 12 av 14 nedfarter åpne, og alle trekk er åpne. Det ligger omtrent en meter snø og er minus to grader, ifølge Bortelid.no.

Ljosland er det over én meter med snø ved skisenteret, og 80 centimeter ellers. Bakken er åpen og forholdene er ifølge Ljoslandinfo.no flotte.

Følg været time for time over hele Agder på våre nye værsider! Helg i byen

Tilbringer du vinterferien i byen er det fortsatt mulig å gå på ski i Kristiansand . Lysløypa på Strai har mellom 15 og 25 centimeter med snø, og ble fredag kjørt for begge stilarter. Det skal ifølge Midt-Agder Friluftsråd sine hjemmesider være brukbare forhold, men litt isete noen plasser.

Men været er det verre med.

— I morgen blir det skikkelig dårlig vær. Det blir mye nedbør, som kommer som regn og sludd på kysten og snø i innland og fjell, sier meteorologen.

Nedbøren avtar utover dagen, men det blir grått de neste dagene. Det ventes stiv kuling vest for Lindesnes. Mandag vil det fortsatt være skyet, i alle fall i de vestlige områder.

— Men det blir gradvis bedre frem mot onsdag som ventes å bli en lettere dag. Torsdag får vi igjen inn et skikkelig lavtrykk og det blir sannsynligvis mildere, sier Holdhus.

Drister du deg likevel ut i det dårlige været; oppover i landet er det fremdeles gode skiforhold.

I Vennesla kommune er det kjørt fredag både på Naspevarden, Lauvås og Moseidvarden med klassisk spor, mens det på Sandrip er kjørt for begge stilarter.

Birkenes er Øyna- og Toplandsheia kjørt for begge stilarter og det er over 80 centimeter med snø.

På Høgås skianlegg i Evje er det godt over én meter med snø og deler av de mange rundløypene er kjørt.

Har du bilder fra skibakken eller skiløypa? Send mms til 03811 eller epost til nyheter@fvn.no