LILLESAND: Grunnet ordremangel og fulle lagre er ledelsen og klubben enige om at det ikke lenger er mulig å sysselsette alle ansatte, opplyser Hilde Brunvand Nordvik til fvn.no.

Hun er nyansatt og første kvinnelige verksjef i North Cape Minerals, og synes det er lite tilfredsstillende å måtte ut med permitteringsvarsel til store deler av de ansatte. Avdelingen i Lillesand består av 34 lokale ansatte.

Driftsstansen vil skje i perioden fra 6. april til 1. juni, og permitteringene vil omfatte arbeidstakergrupper innenfor alle fagområder på Glamsland i Lillesand. Driften i Lillesand består av både en avdeling på Glamsland og en på Fossbekk, hvor utskiping foregår.

Produksjonsdirektør sentralt, Ragnar Hagen, sier til Lillesand-Posten at det ikke skal være snakk om å stanse all produksjon og dermed permittere alle i Lillesand.

North Cape Minerals har vært et internasjonalt ledende mineralselskap. Selskapet har fem produksjonsanlegg i Norge, hvorav et i Lillesand. I alt har selskapsgruppen omkring 360 ansatte. Mer enn 90 % av omsetningen er gjennom eksport, og sviktende salg er hovedårsaken til permitteringer og driftsstans.

I Finnmark er det allerede gjort produksjonsstans og permittering av 95 ansatte.