AGDER: Mens snøværet stod på som verst natt til fredag, ble trailere stående på E 39 en rekke steder mellom Søgne og Flekkefjord.

Kaoset var størst mellom Vigeland og Flekkefjord. På denne strekningen måtte E 39 stenges i flere timer.

— Det stod trailere fordelt på hele strekningen. E 39 måtte stenges i påvente av brøyting, slik at vi ikke skulle få flere trailere stående, opplyser operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Utenlandske trailere

E 39 var stengt fra like etter klokken 23 til nærmere klokkken 02. — Det dreide seg i hovedsak om utenlandske trailere med dårlige dekk, sier Steinsland.

(Saken fortsetter under bildet)

SLAPSEFØRE: Snøkaoset var verst vest i Vest-Agder i natt. Her fra Mandal. Bildet er tatt i 07.30-tiden. (Foto: Lars Martin Gimse)

Det var et lavtrykk som kom fra Skottland som for alvor slo inn over Agder-kysten i natt. Torsdag kveld kom snøværet inn over Lister-regionen, og forflyttet seg østover utover natten. I morgentimene var det snøvær i Grimstad og Arendal.

I Kristiansand fredag morgen lå det om lag fem centimeter med tung snø, mens veiene var delvis isete og våte.

Følg været time for time over hele Agder på våre værsider! — Snøværet kom først i vest. Det har ført til en del trafikale problemer i natt, men ikke noe alvorlig. Vi har ikke fått melding om noen personskader, men noe materielle skader er det blitt, opplyser operasjonslederen.

Også Viking redningstjeneste melder om en travel natt og morgen.

— Utenlandske trailere med elendige sommerdekk uten kjetting har gitt oss mye jobb. Det har gått i ett for oss i natt og i morgentimene, sier Rune Dyrstad i Viking.

Utforkjøring

I 02-tiden ble en rekke trailere stående i Trysbakkene i Søgne på det glatte føret. Like før klokken 03 ble en trailer stående på E 18 ved Høvåg i Lillesand.

Noen timer senere, like før klokken 06, havnet en tyskregistrert varebil utfor E 18 ved Flekkefjord. To personer som satt i bilen ble brakt til Sørlandet sykehus i Flekkefjord for sjekk. Bilen ble liggende på taket etter utforkjøringen.

— Forholdene var verst mellom Flekkefjord og Lindesnes, medgir operasjonsleder Steinsland.

Det skal også ha vært bilberging på E 18 ved både Arendal og Vallesverd.

Ifølge Statens vegvesen var det fredag morgen vekslende snøslaps og snødekke på E 39 mellom Mandal og Flekkefjord. Mellom Flekkefjord og fylkesgrensen til Rogaland var det snødekke. Det samme gjaldt for veiene i innlandet.

— Det er også snødekke på Østerholtheia ser jeg på kameraet mitt. Men det begynner å bli bart og vått mange av stedene. Vi er ute med både brøyting og salting, så vi står på, opplyste operatør Anne Berget ved Statens vegvesens veitrafikksentral til fvn.no i 08-tiden.

Sjekk våre nettkameraer her (Vi beklager at flere av kameraene er i ustand)

BRØYTING: Slik så det ut ved Statoil-stasjonen i Lillesand i 06.30-tiden fredag morgen. (Foto: Jørund Flaa) Foto: Jørund Flaa
ARENDAL: I Arendal lå det om lag ti centimeter snø fredag morgen, altså dobbelt så mye som i Kristiansand. (Foto: Christian Storjord) Foto: Christian Storjord