FLEKKEFJORD: — Det er selvfølgelig leit at det skjer. Hendelsen er i seg selv bagatellmessig, men dersom det er en bakenforliggende årsak til tyveriet, er det mer alvorlig, sier etterforskningsleder ved Flekkefjord lensmannskontor, Siv Tveit, til fvn.no.

Det var sent lørdag kveld, eller natt til søndag at politimannens postkasse ble fjernet fra postkassestativet i nabolaget hvor han bor. Politiet har så langt ingen mistenkte i saken, men antar at tyveriet kan ha en sammenheng med oppdrag tjenestemannen har vært på i løpet av helga.

— Vi mistenker at det kan være en sammenheng. Jeg har aldri hørt om at noen har blitt frastjålet en postkassa. Vi har hatt saker hvor post er blitt stjålet, eller at postkasser er blitt sprengt i filler, men dette virker underlig, sier Tveit.

Ansatte i politiet har i henhold til rettspraksis ett større vern ettersom de har en mer utsatt posisjon enn vanlige folk. Etterforskningslederen ønsker svært gjerne tips i saken.

— Det er grunn til å tro at flere enn gjerningspersonen vet om dette. Vi ønsker derfor svært gjerne tips hvis noen har sett eller hørt noe, sier Tveit.