ARENDAL: Ifølge kjennelsen fra gårsdagens fengslingsmøte forklarte 24-åringen at han «var drita full og påvirket, og hadde i tillegg tatt noe kokain».

24-åringen fra Grimstad ble pågrepet av politiet ved to-tiden natt til søndag, etter et slagsmål ved utestedet Castelle. I politiavhør har 24-åringen forklart at han sparket to ganger etter 20-åringen han hadde havnet i klammeri med. Årsaken til krangelen er foreløpig uklar.

Ifølge 24-åringen skal han ha sett 20-åringen ligge på magen, men skjønte ikke han ble skadet. 20-åringen var bevisstløs da han ble sendt til sykehus, hvor det ble konstatert hjerneblødning.

Erkjenner bruk av kokain

Ifølge fengslingskjennelsen har 24-åringen forklart at «det er synd at fornærmede har fått hjerneblødning» og at «det var ikke meningen det skulle bli sånn».

Tilstanden til 20-åringen var tirsdag formiddag stabil.

— Han er våken og utenfor livsfare, sier vakthavende ved ortopedisk avdeling ved Sørlandet sykehus Arendal, Anne Kristin Reve.

I tillegg til legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, er 24-åringen siktet for tre andre forhold.

— Han er siktet for å ha forulempet, sparket og slått politibetjentene. Han er også siktet for oppbevaring av 1,5 gram av det som formentlig er kokain eller amfetamin, sier politiadvokat Per Ørnulv Thorbjørnsen i Agder politidistrikt.

I retten erkjente 24-åringen å ha forulempet politiet, men nektet for å ha slått og sparket. Han erkjente også bruk og besittelse av narkotika.

- Ble slått flere ganger i ansiktet

Slagsmålet ved Castelle skal ifølge 24-åringen ha oppstått da 20-åringen, uklart av hvilken grunn, tok tak i ham. 24-åringen tok igjen, men skal ha blitt lagt i bakken av 20-åringen, som deretter skal ha slått 24-åringen flere ganger i ansiktet. Grimstad-mannen skal da ha tatt kvelertak på 20-åringen for å forsvare seg.

Vaktene skal etter hvert ha klart å skille partene, men 24-åringen rev seg løs. Det var på dette tidspunktet 24-åringen skal ha sparket 20-åringen slik at han ble liggende bevisstløs på bakken.

Ifølge 24-åringen siktet han ikke etter noen spesielle steder, og skal ikke ha oppfattet at 20-åringen ble slått bevisstløs.

Politiet har avhørt flere vitner i saken. Disse vitneavhørene skal i stor grad samsvare med det 24-åringen har forklart.

— Det ser jo ut til at det var fornærmede som startet slåssingen, men vi må utføre flere vitneavhør for å underbygge dette, sier politiførstebetjent Marit Buaas ved Arendal politistasjon.

Politiet har snakket med 20-åringen, men han er formelt ikke formelt avhørt.

— Vi skal gjøre et avhør når han er i form til det. Det ser ut som går greit etter forholdene, men han er jo ikke utskrevet ennå, sier Buaas.

Tiltalt for andre forhold

24-åringen ble for få dager siden tiltalt for en rekke andre forhold. Dette går blant annet ut på vinningskriminalitet, narkotikalovbrudd og brudd på våpenloven. I retten i går erkjente han straffskyld for de fleste av disse tiltalepunktene.

Aust-Agder tingrett kom frem til at det foreligger fare for at 24-åringen begår nye straffbare handlinger hvis han løslates. Han ble derfor besluttet fengslet i inntil fire uker.

— Vi tar sikte på at forholdene i både siktelsen og tiltalen behandles samlet i retten. Vi ønsker å holde ham varetektsfengslet frem til saken skal i retten, sier Thorbjørnsen.

24-åringens forsvarer, Thom Arne Hellerslia, var ikke tilgjengelig for kommentar tirsdag formiddag.