KRISTIANSAND: – Vi er veldig usikre på hvor mye snø dette taket tåler. Derfor var det mest forsvarlig å stenge hallen inntil Statsbygg får kontroll på sikkerheten, sier Odd Byklum i HiAs driftstjeneste.

Glasstaket over den vel 200 kvadratmeter store vrimlehallen, offisielt Vilhelm Krags hall, er formet som bølger. Det er umulig å spa snøen ned ettersom taket er omgitt av høyere konstruksjoner på alle kanter. HiA har stengt av den delen av hallen som er under glasstaket. Det betyr at en sone på 15 meters bredde fra inngangen er åpen. Dermed kan studenter og ansatte bruke denne gangveien til trappen og gå gjennom kantinen til ulike steder i bygget, opplyser informasjonsmedarbeider Jan Arve Olsen.

Han legger til at alle skolens nødutganger er ryddet for snø og sier at det derfor er uproblematisk å bruke skoleanlegget.

Ettersom snøen ikke kan kastes vekk, satser skolens tekniske ledelse på å smelte den bort med varmetilførsel. – Vi er ikke bekymret for at taket skal rase. Men det er ikke greit dersom noen skulle få en glassplate i hodet, sier avdelingsingeniør Gunder Gundersen i Statsbygg.

Det var han, som i samråd med Odd Byklum, besluttet å stenge vrimlehallen inntil videre. I mellomtiden sørger en tilsynsvakt for å guide brukere av bygget.