KRISTIANSAND: De kan nemlig være smittet av bakterien «mycobacterum marinum». Bakterien ble før jul oppdaget på en fire år gammel jente i Kristiansand. Hun hadde fått sår under føttene.

— Denne bakterien er så sjelden at vi ønsker å kartlegge dette, sier Haarr til Fædrelandsvennen.

Bakterien er ikke særlig farlig, men den skaper altså sår som ikke gror. Ifølge en pressemelding fra Kristiansand kommune er sårene mellom en halv og to centimeter i diameter.

Renskes

Det er fremdeles et mysterium hvor jenta har fått smitten fra. Men en mulighet er at hun har fått den i svømmehallen i Kristiansand. Her var hun nemlig før jul. Og bakterien trives i vann.

— Det er mest sannsynlig at det kommer fra et en eller annen svømmehall, sier Dagfinn Haarr.

Fredag var Are Vegusdal ved samfunnsmedisinsk avdeling på inspeksjon i svømmehallen, men han skal ikke ha funnet noen svikt i rutinene.

Men bakterien er såpass hardfør at den like vel kan ha klart seg i svømmebassenget. Derfor vil bassenget bli sjokk-klororert i løpet av påsken. Det skjer ved at en løsning med klor blir kjørt gjennom bassenget.

Behandling

Jenta som ble smittet er satt på en tre måneder behandlingskur. Vanlig penicilin virker nemlig ikke mot denne bakterien.

— Det er en langvarig behandling, men den lar seg behandle over tid, sier Dagfinn Haarr.

Han vil at folk som kan ha slike sår tar kontakt direkte med han.