”— Jeg vil ha meg frabedt at jeg eller noen av mine skal møte en slik sjåfør langs veien

Liv Skare Falkum, distriktsleder i Trygg Trafikk Vest-Agder VÅGSBYGD: - Jeg var glad for at jeg ikke var syklist og kom syklende rundt svingen, sier Stig Søberg fra Voiebyen til fvn.no.

Han var ute og kjørte langs Kjosbukta lørdag ettermiddag da han havnet bak bilen med den livsfarlige lasten.

— Jeg fikk litt sjokk og bremset kraftig ned. Jeg hadde ikke lyst til å komme for nærme den bilen for det hele så veldig farlig ut, sier han.

- Åpenbart ikke bra

Leder for trafikkavsnittet ved Kristiansand politistasjon, Yngvar Aas, reagerer også kraftig på denne måten å frakte planker på.

— Jeg ser med grøss på dette. Det er åpenbart ikke bra, fastslår Aas.

Han mener det er åpenbart at man er til fare for andre trafikanter, syklister og gående når man velger å kjøre bil med en last som på bildet.

— Tenk om det kom en gående eller syklende rundt svingen. Hva skjer da? Enten så risikerer man å treffe dem med plankene eller så velger sjåføren å svinge ut og risikerer da å treffe en møtende bil. I alle tilfeller kan det hele gå veldig galt, sier han.

- Vi fikk rimelig sjokk da vi så lasten

Gadd han bare å kjøre én tur?

Førerkortbeslag

- Hva hadde skjedd dersom dere hadde vært langs veien og stoppet vedkommende?

— Da ville sjåføren ha kunne fått en reaksjon i form av en anmeldelse. Mest sannsynlig i form av beslag av førerkort i tre måneder og et forelegg på 10.000 kroner, forteller lederen for trafikkavsnittet.

Også distriktsleder i Trygg Trafikk Vest-Agder, Live Skare Falkum, reagerer sterkt på bildet av bilen med plankene.

— Tankene går til bilder av situasjoner i trafikken andre steder i verden som vi i Norge ikke har lyst til å identifisere oss med, sier Falkum.

Dette er Aas helt enig med henne i.

— Det ser jo ut som et skrekkeksempel hentet fra trafikken i Asia, fastslår han.

Falkum mener at sjåføren ikke burde ha lov til å kjøre langs norske veier.

— Det å ha førerkort er en tillitserklæring og her bryter sjåføren den tilliten som er blitt gitt av samfunnet. Vedkommende burde derfor ikke fått lov til å ha lappen, sier hun.

Kan anmelde i ettertid

Hun grøsser av tanken på hva som kunne ha skjedd dersom bilen med plankene måtte bråstoppe, eller om det hadde kommet en syklist eller en person gående langs veien.

— Jeg vil ha meg frabedt at jeg eller noen av mine skal møte en slik sjåfør langs veien, sier hun.

Ifølge Aas finnes det eksempler hvor slike saker har kommet opp i media og politiet i ettertid har tatt kontakt med eier av bilen og anmeldt saken, men han kan ikke svare på om politiet kommer til å gjøre det i dette tilfellet.

— Men man kan jo lure på hva vedkommende tenkte på, sier han.