KRISTIANSAND: – Først, da jeg sto og slapp sluken ned i hullet, tenkte jeg at «dette kan vel ikke være bunnen?». Det begynte å dra noe veldig, og det kom noen saftige gloser da jeg skjønte hva som hadde skjedd, forteller Kristian Ruud (16) til Nært.

Da han mandag ettermiddag fikk en sværing på kroken, hadde han allerede lagt en slagplan med far om hva som skulle gjøres om noe slikt skulle skje.

– Vi hentet et isbor og lagde et stort hull til en torsk. Rekorden min var en på ni kilo som jeg dro opp i fjor, og vi trodde dette var en av samme størrelse.

Det skulle vise seg å være en sterk underdrivelse.

– Det viste seg at hullet var for lite, og vi måtte få hjelp av en annen fisker til å lage enda større hull. Jeg måtte holde torsken skikkelig lenge, mens den hele tiden prøvde å komme seg løs. Det ble en lang, slitsom og kald kamp på halvannen time, forteller 16-åringen, som bor like ved fiskeplassen på Hamresanden.

Det var en 18 kilo tung torsk du til slutt dro opp, hva er trikset?

– Flaks, rett og slett. Både min far og bestefar er erfarne fiskere og ingen av dem har fått en så stor torsk. De var veldig imponerte, slår unge Ruud fast.

Det ble rett og slett en juletorsk?

– Ja, jeg brukte havfiskestangen jeg fikk til jul, og jeg har mistanke om at det blir juletorsk på bordet i nærmeste fremtid.

STOLT FISKER: Kristian Ruud har ikke bare slått egen rekord med den 18 kg tunge torsken, men også farens og bestefarens, som begge er erfarne fiskere. FOTO: HARALD RUUD