KRISTIANSAND: Kristiansand lufthavn Kjevik vil foreløpig ikke bli stengt som følge av streiken i norsk luftfart, men flygningen til flere byer kan i løpet av kommende uke stoppe deler av flytrafikken.

Bergen lufthavn Flesland ble stengt tidligere denne uken, og dermed stoppes seks daglige rundturer mellom de to byene. Passasjerer som skulle reist til eller fra Bergen, må nå kontakte SAS.

Seks flyplasser rammet

Seks norske flyplasser er for øyeblikket rammet av streik, men om partene ikke går i gang med nye forhandlinger vil ytterligere sju norske flyplasser bli rammet av streik.

Onsdag 21. mai kan både Oslo lufthavn Gardermoen og Stavanger lufthavn Sola bli rammet av streik. Flyplassen i Stavanger vil bli stengt, mens flere personer vil bli tatt ut i streik ved flyplassen i Oslo.

Nye flyplasser kan bli rammet

Dermed vil tre daglige rundturer til Stavanger bli innstilt, mens flere av de åtte daglige rundturene til Oslo kan bli berørt.

Ved Oslo lufthavn Gardermoen er problemene som følge av streiken allerede store. Søndag ble 32 flyginger innstilt, og enda flere flyavganger vil ikke gå som normalt i morgen.

– Vi regner med 48 innstillinger. På en vanlig mandag reiser 60.000 til og fra Gardermoen og vi regner med at 5.000 blir berørt av streiken på mandag, sier pressetalskvinne Sofie Bruun ved Oslo Lufthavn Gardermoen til NTB.

Det har ikke vært forhandlinger mellom partene siden natt til 16. mai, og NTB melder søndag kveld at nytt møte ikke er planlagt mandag.