KVINESDAL: Politiet fikk meldingen 23.04 om at brannvesenet i Lyngdal var på vei til ei hytte på Løland i Kvinesdal. Det ble meldt at ingen personer var i hytta, men da brannvesenet kom fram, oppdaget de 19-åringen i en forkommen tilstand. Han ble fløyet til sykehus med luftambulanse rundt 2330. Tre personer skadet

— Hytta lå veldig avsideliggende til. Vi trodde først at det ikke var noen personer i hytta, men det viste seg å være feil. Neste beskjed vi fikk var at det var en person inne i hytta, og at han var sterkt skadet. Det riktige er at det var tre personer i hytta. En av dem kraftig forbrent, mens de to andre slapp unna med mindre skader, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Bård Austad, til fvn.no.

Det er snakk om to 19 år gamle menn, og en 17 år gammel gutt. Den ene 19-åringen skal være broren til han på 17. — Etter hva vi vet var disse tre alene på hytta. Saken vil bli nærmere etterforsket over helgen, forteller han.

Ifølge lensmann Jan Magne Olsen ved Kvinesdal lensmannskontor er alle tre fremdeles innlagt på sykehus. 19-åringen som er alvorlig skadet er sendt til brannskadeavdelingen ved Haukeland universitetssykehus i Bergen.

Fredag morgen var tilstanden til 19-åringen kritisk, men stabil. I en pressemelding opplyser sykehuset at han er under intensiv behandling ved brannskadeavsnittet.

Brannårsaken ukjent

Politiet i Kvinesdal har i dag foretatt en åstedsbefaring på stedet. De har også avhørt utrykningslederen for brannvesenet og en av dem som befant seg i hytta.

Årsaken til brannen er foreløpig uklar.

— Han ene har sagt litt om hva som skjedde, men han er foreløpig ikke avhørt. Jeg ønsker derfor ikke å si noe den mulige årsaken før vi har foretatt flere avhør, sier lensmann Jan Magne Olsen.

Ifølge lensmannen var alle tre på utsiden av hytta da brannvesenet kom til stedet.

— De var et godt stykke fra hytta da brannvesenet kom. Hytta var da helt overtent og så godt som nedbrent, sier Olsen.