KRISTIANSAND: I helga krøp bensinprisen under 10 kroner literen, men i begynnelsen av uken ble prisene justert opp igjen. I går gikk prisen igjen ned, og i kveld var prisen under 9 kroner literen for bensin. Hos Statoil på Vesterveien får du onsdag kveld kjøpt en liter bensin til kroner 8.99. På Uno-stasjonen i Sørlandsparken var det ennå billigere, med 8.90 for literen. Esso i Lillesand solgte onsdag bensin for 9 kroner og 10 øre literen. Prisen for diesel var omtrent på samme nivå.

Kommunikasjonssjef Kim Bye Bruun i Norske Shell mener de lave prisene hovedsaklig skyldes lokal konkurranse.

— Vi ser at nivået på de lokale priskrigene er blitt tøffere og at vi selger med lav eller ingen fortjeneste store deler av uken. Dette gjelder i store deler av landet, sier Bye Bruun til DN Energi.

Den lave bensinprisen har mindre sammenheng med det voldsomme fallet i prisen på olje den siste tiden mener Bye Bruun. Onsdag falt oljeprisen til under 46 dollar fatet.

Til Dagens Næringsliv sier Bye Bruun at oljeprisen har falt med 70 prosent, men bensinprisene har ikke fulgt den samme utviklingen.

— Veiledende pris på diesel og bensin eksklusiv avgifter har gått ned 30-40 prosent, sier Bye Bruun.

Han mener det er lokal priskrig som fører til den rekordbillige bensinen. Prisene har vært under tieren for første gang på lenge på Sørlandet og ellers i landet.