VENNESLA: Ungjenta har tidligere gjort seg bemerket som vinner av sangkonkurransen Sidol og var en av 11 kandidater som kunne stikke av med prisen.

Se hele musikkvideoen "Fix you" her– Jeg ble kjempeoverrasket da jeg vant. Det er veldig spesielt, strålte Helgesen da fvn.no snakket med henne søndag kveld.

Prispengene skal 17-åringen investere i sitt talent.

– Jeg skal bruke pengene til sangtimer og kanskje pianotimer, så jeg vil få bruk for pengene, sier hun. Og klarer hun ikke å bruke opp pengene, så står flere noter også på ønskelisten.

Kapret ”Fix You”

Tidligere år deltok Helgesen i den nettbaserte talentkonkurransen Sidol. Takket være Coldplays ”Fix you” sang hun seg helt til finalen, hvor finalemotstanderen trakk seg. Dermed sikret venndølen seg topplasseringen.

Til fvn.no fortalte 17-åringen at hun ikke var sikker på at hun ville satse på musikken. Hun gledet seg uansett stort til innspilling av single og musikkvideo.

Kan være Norges nye supertalent

Initiativtaker Per Inge Førde har jobbet tett med talentene og ser ikke bort fra at Helgesen kan være et av Norges nye syngende stjerneskudd.

– Du skal ikke se bort fra det. Jeg tror virkelig at hun skal få det til. Hun har veldig fin stemme og er veldig bevisst på det hun gjør, sier han til fvn.no.

Viktig talentsatsing

De siste årene har Vennesla fostret store sangtalenter som Jorun Stiansen og Maria Arredondo. Om ikke alt for mange år kan flere landet bli kjent med nye talenter fra bygda.

– Vi ser at det er veldig mange talenter i Vennesla. I år har blant annet gjort oss bemerket på Norske talenter og Sidol. Å få fram talenter synes vi er viktig, sier Førde.

Se hele musikkvideoen "Fix you" her