LILLESAND: Jens Olai Justvik (V) var en glad mann, da innføringen av eiendomsskatt på boliger og fritidseiendommer ble vedtatt i bystyret i går.

– Jeg er vel den eneste her i salen som kan si at jeg med hånden på hjertet er for innføringen av denne skatten, sa Jens Olai Jusvik (V), da debatten foregikk for andre dag på rad i bystyret.

I går sang han ut sin fulle støtte til innføring av eiendomsskatt i Lillesand. Bjørn Hagen (KrF) var en av 12 som ikke ønsket eiendomsskatten velkommen.

– Dette likte jeg dårlig. Jeg ser på dette som en usolidarisk skatt. Dette vil kunne ramme mange, som for eksempel har arvet store eiendommer, men som nå ikke sitter på noen stor formue eller inntekt, sier Hagen.

Eiendomsskatten ble allerede vedtatt innført fra 2009, da bystyret i desember i fjor vedtok handlingsprogrammet. Den gang stemte 12 i mot og 17 for. Det samme ble avstemningen i går.

– Jeg er helt klar på at eiendomsskatt, er en skatt jeg for alt i denne verden hadde håpet av vi skulle unngått her i Lillesand. Men satt opp mot å kutte i tjenestetilbudet, så er jeg ikke i tvil om at vi gjør det rette, sier ordfører Arne Thomassen (H).

Avstemningen i går, viste en splittet gruppe i Høyre. Der tidligere medlem av Høyre, Tor Olav Tønnessen, stod i spissen for motstanden mot eiendomsskatten. Partiene som stod bak innføringen var, Ap, Sv, V, Sp og flertallet i Høyre, mens KrF, Frp, tidligere Høyre-politiker Tor Olav Tønnessen og et mindretall i Høyre stemte i mot.