AGDER: Det var i april i år at mannen, som jobbet som miljøarbeider ved jentas skole, tok henne med på en kjøretur i skoletiden. Jenta som hadde et godt forholdt til mannen, hadde lyst til å se og oppleve domfeltes sportsbil, og ble derfor med ham på turen.

Skulle ta bilder

Da de hadde kjørt et stykke, stanset mannen på en øde strekning, og bad jenta komme ut av bilen. Ifølge jentas forklaring sa mannen at han ville ta biler av bilen fordi kjøretøyet skulle legges ut for salg.

Jenta opplevde mannen som «klengete» også tidligere på dagen, men under denne stansen ble han mer nærgående enn hun likte, har hun forklart.

Tok henne i skrittet

16-åringen hevder domfelte holdt rundt henne, strøk henne på magen, og samtidig førte hånda hennes mot bukseskrittet, hvor hun måtte beføle kjønnsorganet hans. I tillegg tok han henne i skrittet, ifølge jentas forklaring.

I tilsvarende saker straffes oftest overgriper med bot. 57-åringen dømmes derimot hardere enn dette, og er dømt til 30 dagers betinget i fengsel etter episoden. Årsaken til den unormalt harde straffen er, ifølge dommen fra Kristiansand tingrett, det nære tillitsforholdet mannen og jenta hadde. I tillegg vektlegger retten at mannen jobbet som miljøarbeider, og at fornærmede har hatt en tøff oppvekst.

Domfelte mister også retten til å jobbe med barn og unge de kommende to år.

Får ikke erstatning

Mannen må betale 5000 kroner i saksomkostninger, men slipper derimot å betale jenta oppreisning. Retten og eksperter mener jenta har blitt mer redd og utrygg den siste tiden, men peker på at det er vanskelig å vite om dette er kroniske skader, og om endringen i oppførsel skyldes den konkrete episoden hun ble utsatt for av domfelte.

Mannen som er domfelt i saken, har både kone, barn og barnebarn, og er tidligere ustraffet, med unntak av en mindre forseelse langt tid tilbake.