KRISTIANSAND: Bystyret i Kristiansand sa i går kveld nei til å gi klubben et nødlån på seks millioner kroner. Konsekvensene kan bli at klubben står uten eier og i verste fall kan gå konkurs.

Ernst Ravnaas. Foto: ARKIVFOTO

Med 30 mot 23 stemmer gikk Bystyret imot at kommunen skulle gi lån til klubben. Et Cultiva-lån kan gjøre at advokat Ravnaas fortsetter som klubbeier.– Hvis det er aktuelt, kan det være en løsning. I motsatt fall er det min konklusjon at jeg setter strek. Slik situasjonen er nå, finner jeg det ikke forsvarlig å skulle bruke mer penger og tid på å reise mellom Oslo og Kristiansand for å arbeide med Start, skriver Ravnaas i en mail til Fædrelandsvennen.

LES OGSÅ: — Ha støttekonsert med Kyrkjebø

Behovet for rask kapital er stort og behovet har økt siden Ravnaas overtok som eier etter Sparebanken Sør i sommer.

Etter å ha tilført klubben om lag 40 millioner kroner de siste sju årene er Ravnaas ikke interessert i å tilføre friske penger.

– Oppsummert er min konklusjon at det ikke er aktuelt å tilføre mer til Start når kommunestyret nå har sagt nei til å yte lån. Jeg har skutt inn 12 millioner det siste halvåret og var kommittert til ytterligere 5 hvis kommunen hadde gitt lån, et for kommunen, skriver Ravnaas.

Demokratene foreslo at saken skulle videresendes stiftelsen Cultiva. Med et flertall på 28 mot 25 stemmer ble forslaget vedtatt.

Sjef i Cultiva, Erling Valvik, avventer utviklingen i saken:

– Vi får avvente. Vi saksbehandler uansett ikke i Fædrelandsvennen.

Cultiva forvaltet ved utgangen av fjoråret nesten 1700 millioner kroner. Stiftelsen, som ble bygd opp med midler etter salg i Agder Energi på starten av 2000-tallet, skal støtte prosjekter som kan sikre arbeidsplasser.

Les hele brevet fra Ravnaas i Fædrelandsvennen torsdag.