KRISTIANSAND: – Etter at han ikke fikk spille fotball med kameratene, begynte han å fungere dårlig sosialt. Derfor meldte vi sønnen tilbake til Tordenskjoldsgate skole, sier guttens mor, Silje Markussen de Nijs til Fædrelandsvennen.

I helgen fulgte foreldrene sønnen i Starthallen, der han koste seg med gamle lagkamerater i skoleturnering.

– Mats gikk første klasse på den skolen. Så flyttet vi til Åsane, og fikk oppleve nøyaktig samme historie som Fædrelandsvennen fortalte om fredag. Det er derfor vi vil fortelle vår historie, sier moren.

I klassen Mats havnet i på Åsane skole, ble fotballtrening innstilt i fjor høst.

Men parallellklassen trente fortsatt, og Mats, som elsker fotball, ble med sammen med kameratene der. Helt til han ikke lenger fikk lov. Det er Våg FK som krever inn kontingenten og er ansvarlig for lokaler, drakter, utstyr og lagnavn. Foreldrene fikk vite at de ble for mange, at intensiteten på trening ble for dårlig.

– Vi snakker om sjuåringer. Da skal fotball være lek og gøy, mener moren.

Fra nyttår har Mats gått i sin gamle klasse på «Todda». Samtidig meldte foreldrene ham inn i Start. Der har treneren til Mats, Peter Bartok, denne kommentaren: – Helt feil å si for mange i denne alderen. Nå har vi 25 barn i denne aldersgruppen, og sier ikke nei til noen. På dette nivået handler fotball om lek og moro, understreker Peter Bartok.

Og foreldrene ser seg igjen om etter bolig i byen.