KRISTIANSAND: I høst flyttet Nikolai og familien fra Slettheia til Åsane. På Åsane barneskole er det to 4.-klasser. Tidligere var det fotballag til hver av disse klassene. Selv om det er de foresatte som tar seg av treningene, så er det Våg FK som er ansvarlig for lokaler, drakter, utstyr og lagnavn. Det er også til Våg kontingenten går. Likevel får ikke Nikolai spille sammen med kameratene i b-klassen. Og hans egen klasse har ikke lag. På den gamle skolen, tre kilometer unna, er Nikolai derimot velkommen.

— Nikolai hadde jo veldig lyst til å spille fotball, så han møtte opp på en trening hos b-klassen. Det skulle vise seg å vanskeligere enn antatt, sier Nikolais mor, Camilla Ostojic.

- urettferdig.

På treningen ble han forklart at han kunne være med den ene gangen, men han var ikke velkommen senere.

— Jeg synes det er gørrkjedelig. Nå får jeg ikke spilt fotball så mye. Bare på skolen og hjemme med søsknene mine, sier Nikolai.

Han vurderer å bytte klasse for å kunne spille lagfotball, men da kommer han bort fra vennene sine.

— På skolen leker jeg med noen av dem i b-klassen, men jeg kan ikke spille fotball sammen med dem. Jeg og to andre i klassen vil gjerne spille på laget, men vi får ikke lov. Det er urettferdig, sier han.

for mange.

— Dette er helt høl i huet. Disse guttene burde få være med, men samtidig så er jeg skeptisk til hele systemet. Hvorfor i all verden skal det være foreldrene som skal stå ansvarlig for fotballen? spør foreldrekontakt Roar Åteigen i 4 b. Han etterlyser at FK Våg tar ansvar.

Åteigen påpeker at poenget ikke er å spille mest mulig, men å delta: - Det er en av landets største fotballklubber. Da burde det ikke være slik.

Treneren og foreldrekontakten til fotballaget i b-klassen ønsket ikke å snakke med Fædrelandsvennen, men tok det via daglig leder i Våg FK, Knut Moksness:

— Trenerne forklarer situasjonen med at det allerede er for mange barn med. 14 gutter skal spille femmerfotball og det vil bli for lite spilletid på hver enkelt om tre til kommer, noe som kan føre til frafall i gruppen. Våg FK har ikke økonomi til å lønne trenere på dette nivået, derfor må foreldre ta ansvar for at det skal kunne stilles lag. Det er heller ikke nok trenere til å dele b-klassen opp i flere smålag, forklarer Moksness.

GAMLESKOLEN.

— Våg skulle gjerne stilt opp, men det er foreldrene som må gjøre det. Jeg har aldri hørt om liknende situasjoner. Dette er virkelig leit, men sånn er virkeligheten, mener Moksness.

Nikolai har et annet alternativ som gjør at han kan spille fotball, men da må han reise tre kilometer tilbake til gamleskolen sin.

— Han har fått et tilbud om å spille på det gamle laget på sin forrige skole. Det er det eneste vi kan tilby, opplyser Moksness.

— Jeg trodde at det viktigste i ung alder var å delta. Det skulle ikke være nødvendig å dra opp på Slettheia for å spille på et lag, sier mor Camilla Ostojic.