GRIMSTAD: Nå reagerer Bengt Michalsen (H) sterkt på avgjørelsen, og i går delte han sin frustrasjon med politistasjonssjef Dagfinn Fløystad og kommunestyret i Grimstad, skriver Agderposten onsdag.

Politistasjonssjefen var invitert til kommunestyret for å gi uttrykk for tilstanden i Grimstad sett gjennom politiets briller, og ble møtt med en real skyllebøtte fra Michalsen.

— Samfunnet kan ikke akseptere at slikt skjer. Er det noen vits å anmelde hverdagskriminalitet når de mest opplagte saker blir henlagt på grunn av bevisets stilling, spurte Michalsen Fløystad.

Svaret han fikk fra politiet var ikke videre oppløftende.

— Jeg skjønner at du reagerer. Men folk må venne seg til at det blir brukt mindre ressurser på hverdagskriminalitet. Politiet avslutter oftere og oftere saker med "ikke kapasitet". Det er et faktum, svarte Fløystad.

Tydelig bevismateriale

Det var Michalsen selv som hjalp til med å oppklare hærverksaken. Han har montert et overvåkningskamera utenfor lokalene til den gamle kraftstasjonen på Rykenefossen, som nå huser hans eget arktiektfirma og lokalene til bryggeriet Nøgne Ø.

Hærverket ble utført på en varebil som stod utenfor bygget, og ble foreviget av overvåkningskameraet. De høyoppløselige bildene viser tydelig at to unge gjerningsmenn smadrer dashbordet og knuser ruter i varebilen. Videokameraet har også registrert registreringsnummeret på mopedene som de to guttene kjørte. Politiet fikk dermed servert både navn og adresse til gjerningsmennene.

Politiet forholdt seg deretter tause, før det noen måneder senere kom brev i posten til Michalsen om at saken var henlagt på grunn av bevisets stilling. Dette synes han er uholdbart.