GRIMSTAD: — Etter at senteret har vært i familiens eie i 35 år, er vi svært fornøyd med å ha fått Salto Eiendom som nye eiere, sier de to.

Salto Eiendom er et rendyrket kjøpesenterselskap med fokus på små og mellomstore kjøpesentre i Norge.

Det fire år gamle selskapet har kjøpt 18 kjøpesentre og handelseiendommer og budsjetterer med 160 millioner i samlede inntekter i 2010. Butikkomsetningen vil ligge på omtrent tre milliarder.

De største på eiersiden i Salto Eiendom er Schage Eiendom, Marius, Petter og Joachim Varner, Orkla og Arne Vannebo. Både eierne av Salto og Salto Eiendom har gjennomført flere store byutviklingsprosjekter de siste årene. Salto er lokalisert i Asker.

— Vi synes dette er spennende. Dette kjøpesenterområdet like ved sjøen har et enormt potensiale. Kommunen er inne i en reguleringsprosess, og her vil vi gjerne være en medspiller. Vi ser for oss en utvidelse av senteret mot sjøsiden, med parkering under utvidelsen. I tillegg til flere forretningslokaler ser vi muligheten for leiligheter på toppen. Området ut mot havna egner seg ypperlig for et hotell, sier daglig leder i Salto Eiendom Arne Vannebo.

Salgsprisen er en godt bevart hemmelighet. Overtakelsen skjer 30. september.