EVJE OG HORNNES: Ved 13-tiden torsdag fortsatte politiet med krimtekniske undersøkelser ved åstedet på Raustøl i Evje og Hornnes. Etter å ha gjort seg ferdige utendørs gikk teknikerne ved 14-tiden inn for å undersøke boligen.

SIKTET: Bjørn Stuverød (39) har tilstått å ha tatt livet av sin 63 år gamle mor. Foto: Johs. Bjørkeli (arkiv). Foto: Johs. Bjørkeli (arkiv)

Etter det fvn.no kjenner til ble 63 år gamle Berit Svensen drept på innsiden av huset, og deretter slept ut på gårdsplassen. Her ble flere legemsdeler skilt fra kroppen før den ble dekket av granbar. 63-åringen skal ha blitt drept en gang mellom klokken 15 og 17.40 onsdag ettermiddag. Det var kvinnens ektemann som meldte fra om drapet onsdag, da han kom hjem fra jobb.

Sønnen siktet for drapet — Hadde aldri trodd han kunne drepe

I natt gjennomførte politiet et langt innledende avhør av den drapssiktede Bjørn Stuverød (39), hvor han erkjente å ha tatt livet av moren. 39-åringen er siktet for forsettlig drap, men motivet for drapet er foreløpig uklart. En kamerat av Stuverød sa til Fædrelandsvennen i går at 39-åringen har fremstått som «mentalt forstyrret» de siste dagene.

En av naboene til familen sier til fvn.no at hun alltid har hatt et greit forhold til ekteparet og sønnen.

— Det har vært noen småting, men jeg kunne aldri trodd at han kunne drepe, sier Anna Moi (86).

Moi er nærmeste nabo på det lille stedet Raustøl, mellom Høgås skianlegg og Gautestad.

— Dette er en familietragedie, og motivet for det som har skjedd er uklart, uttalte forsvarer Ben Fegran til fvn.no torsdag morgen.

Fegran bekrefter overfor TV 2 torsdag at det har vært en langvarig konflikt mellom 39-åringen og moren som til slutt utløste hendelsen.

Fremstilles for fengsling

Onsdag kveld opplyste politiet at 63-åringen ble drept med øks. Torsdag ønsker politiet ikke å bekrefte eller avkrefte denne opplysningen.

Den avdøde kvinnen er sendt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon, og den foreløpige obduksjonsrapporten vil foreligge fredag.

39-åringen vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag, og politiet vil trolig be om at Stuverød blir fengslet i inntil fire uker. Politiet vil også be om at 39-åringen gjennomgår en judisiell observasjon for å fastslå om han er strafferettslig tilregnelig.

Sønnen siktet for drapet