EVJE: — Det ble funnet spor av virkestoffet THC som finnes i cannabis. Dette indikerer bruk av hasj i tiden før drapet ble begått, sier politiadvokat Johan Martin Kile til fvn.no

FUNNET: Avdøde Berit Svendsen ble funnet utenfor familiegården i Evje og Hornnes kommune. Foto: Tore-André Baardsen

Hasj og søvnløshet

I tiden rundt midnatt, omkring åtte timer etter at drapet fant sted, ble det tatt blodprøve av drapssiktede Bjørn Stuverød før han ble tatt med for avhør. Resultatet av prøven viser at han har røykt hasj i forkant av drapet. Under et fengslingsmøte opplyste siktede også at han ikke hadde sovet på 3,5 måned før han drepte moren Berit Svendsen.Den endelig våpenrapporten fra Kripos ble nylig oversendt Agder politidistrikt. Den slår fast at våpenet som ble beslaglagt på stedet var en ombygd signalpistol. Rapporten viser at det i løpet på signalpistolen var sveiset inn et haglegeværløp for kaliber 16 hagleammunsjon. Dette mener politiet var det våpenet Stuverød benyttet til å skyte moren. Obduksjonsrapporten viser at Svendsen ble påført skader som følge av slag mot hodet, og her antar politiet at en stekepanne som ble beslaglagt er benyttet.

Skuddet drepte henne Ifølge politiet fikk moren til siktede skader etter slaget med stekepannen, men det var skuddet med signalpistolen som førte til dødsfall. Etter å ha drept moren slepte Stuverød henne ut av huset.

Det har tidligere vært knyttet usikkerhet til når moren ble drept. I obduksjonsrapporten går det fram at moren trolig ble drept timer før politiet ble varslet. Berit Svendsen skal ha kommet hjem til gården ved 15-tiden, og drapet ble meldt til politiet like før klokken 18. Derfor kan det tyde på at avdøde ble drept omkring klokken 16. Ektemannen kom hjem til familiegården kort tid før han ringte politiet for å melde fra om drapet.

Siktet: Bjørn Stuverød er siktet for å ha drept sin mor i april i år. Foto: Johs. Bjørkeli (arkiv)

— Ingen konfrontasjon - Faren sa da til politiet at han antok at det var sønnen som hadde drept sin mor. Det skal ikke ha vært noen konfrontasjon mellom far og sønn da drapet ble oppdaget. Pågripselsen av siktede skjedde også uten dramatikk. Han forsøkte ikke å stikke av eller skjule seg, sier politiadvokat Kile.Politiet har så langt foretatt to lange avhør av siktede. Det ligger også an til å bli foretatt et siste avhør før saken oversendes til påtalemessig vurdering.

— Obduksjonsrapporten er oversendt til Den rettsmedisinske kommisjon for kvalitetssikring, men vi har ikke mottatt tilbakemelding derfra ennå, sier Kile.

Ifølge Kile tas det sikte på at saken vil være ferdig etterforsket en gang i løpet av september.

Bjørn Stuverød er fremdeles innlagt ved psykiatrisk avdeling ved Sørlandet sykehus Kristiansand ettersom han vurderes å være for syk til å sitte varetektsfengslet.