En sauebesetning på Lista i Vest-Agder som har gått på sommerbeite i Suleskard-traktene er smittet.

– Det betyr at vi antakelig har flere kontaktbesetninger, og dermed flere mulig smittede flokker i Agder, sier seniorrådgiver Marit Ladegård Manhenke ved Mattilsynets regionkontor for Rogaland og Agder til Aftenbladet.

Rennesøy

Kartleggingen av fotråteutbredelsen som nå pågår for fullt i Rogaland, skal også omfatte Aust-og Vest-Agder. Nå kan det være grunn til å frykte at sykdommen kan ha fått fotfeste også i nabofylkene i øst, ifølge Manhenke. På hardt rammede Rennesøy er smittekartleggingen avsluttet, men den endelige fasiten er ikke klar. Ifølge prosjektleder for Aksjon snu sauen, Bjørn Høyland, ser det imidlertid ut til at hele 75 prosent av besetningene i kommunen er rammet. En svært alvorlig situasjon for den lokale sauenæringen.

Sandnes

Så ille står det ikke til på Finnøy, men her foreligger det foreløpig få prøveresultater. Mannskapene i snu sauen-aksjonen blir i dag ferdige med Sandnes. — Det ser ut til at vi her kan ende opp med en smitteandel på fem prosent, sier Bjørn Høyland.

Han er mest spent på situasjonen i Time, der man allerede vet om en del smittede flokker. Kartleggingen i Time starter for fullt til uken. Høyland har håp om at færre en 10 prosent av saueflokkene i Rogaland har fotråte. Det vil være et overkommelig resultat for næringen, mener han.

Stavanger Aftenblad / Fædrelandsvennen