— Helt i orden! Arrangementet de siste årene i Norge har ikke vært bra nok, sier Ludvig Hunsbedt til Fædrelandsvennen.

Tidligere denne uken ble neste års EM-runder satt opp. Og Norge, som egentlig skulle feiret 30 år som EM-runde-arrangør i 2009, er i stedet utelatt fra kalenderen.

Må ta lærdom

Kvindølen Hunsbedt, som har kjørt EM-rally siden 1983, sier det er et signal som må tas på alvor. Han mener sikkerheten på den norske banen på Momarken i Østfold, må oppjusteres kraftig, samtidig som facilitetene må bedres betraktelig.

— Vi må ta lærdom av denne beslutningen og utvikle arrangementet vårt, både for førere og publikum, atskillig. Dette er noe alle førerne står bak, fortsetter han.

Hunsbedts sambygding, Guttorm Lindefjell, mener det er på høy tid at det tas grep for å gjøre sporten mer profesjonell.

— Det har nesten vært katastrofalt opplegg på Momarken de siste sesongene bortsett fra i år, så at Norge nå forsvinner fra EM-kalenderen for kanskje et år eller to er helt riktig. Norge er ikke den verste arrangøren, men likevel er det fortjent at vi nå får en pause, sier Lindefjell som har ni års EM-kjøring på baken.

«Svartflagg»

– Jeg syns det er på tide at arrangørene også straffes for å ikke å gjøre det godt nok. Vi førere får jo «svartflagget» så fort vi gjør noe galt, så dette er et skritt i riktig retning for sporten. Jeg blir sikkert kjeppjagd og mislikt i Norge for disse meningene, men man må være ærlig. Jeg håper og tror at Momarken som arrangør kommer mye sterkere tilbake etter dette, sier Hunsbedt som syns det er synd med tanke på rekrutteringen i norsk rallycross at Norge nå er på sidelinjen i EM-sammenheng.

- Momarken uegnet

Guttorm Lindefjell mener den ombygde travbanen på Momarken ikke egner seg som en rallycrossbane, og peker på at spektakulære banen i Høljes i Sverige samler 25.000 tilskuere.

— I Norge kommer 2.500 til et stevne som ikke er fenger i det hele tatt. Kanskje kunne man bygd om litt på Rugslandsbanen og fått EM-runde der på sikt? Interessen og banen er det ikke noe å si på, sier Lindefjell engasjert.

Skuffet

Generalsekretær i Norges Bilsportforbund, Arild Antonsen, liker svært dårlig kritikken fra Hunsbedt og Lindefjell.

— Det er svært skuffende at de to går ut på denne måten. Det de sier får stå for deres regning. Men jeg føler ikke akkurat vi får den drahjelpen vi ønsker.