MANDAL: — Dette er veldig bra, jubler en begeistret prosjektleder, Jan Willy Føreland, til fvn.no.

Tegningene som ble lagt fram for Mandals bystyre i går, viser hvordan den planlagte broen vil bli seende ut etter at det danske arkitektfirmaet 3XN hadde foretatt sine justeringer.

På de nye tegningene er blant annet underbyggene som skal stå i vannet endret. I stedet for stål vil disse nå bli støpt i betong, noe arkitektfirmaet mener ikke vil gå ut over kvaltiteten, men snarere lette vedlikeholdsarbeidet. Endringene er foretatt for å få ned de totale kostnadene på kulturhuset «Buen» og gang- og sykkelbroa fra sentrum til Mandal.

Føreland mener justeringene på broen ikke har noe å si for det visuelle, men snarere den tekniske utformingen av broen.

— Den planlagte broen slik som den ligger nå, har et design som fortsatt gjør det til en vakker bro som blir en viktig del av utviklingen av Mandal.

Han mener at man gjennom justeringene har klart å få bort noe av den usikkerheten som har vært knyttet til kostnadene til det nye kulturhuset og den nye broen.

— Vi har fått en forpliktende pris og en finansieringsplan på hele kulturhuset. Det betyr at usikkerheten som har vært knyttet til prosjektet av økonomisk og finansiell karakter er fjernet, slår han fast.

Mandalselva, broen og kulturhuset sett nattestid. Illustrasjon: 3XN Foto: 3XN

Den 19. november er det opp til bystyret i Mandal om de føler seg trygge på finansieringsplanen og byggeplanene. Føreland har likevel god tro på at forholdene ligger til rette for et solid ja.— Vi har lagt et solid grunnlag for bystyret med fokus på både bygg, drift og innhold. Bystyret har nå en unik mulighet. Etter mitt syn ikke bare et kulturhus og en bro som skal bygges. Det er en ny bydel som skal utvikles, og den er viktig for vitaliseringen av byen, fastslår han.

Broen er planlagt å stå ferdig i 2012.