FLEKKEFJORD: Hendelsen skjedde før klokken 09 mandag morgen.

Det var i forkant av et møte som fungerende rektor skulle ha med eleven (17) og hans mor, at gutten ble voldelig. Rektor Per Birkeland forteller at hans kvinnelige kollega stod ute i vestibylen da hun ble tildelt et kraftig slag i ansiktet. Ifølge politiet begynte den ansatte å blø etter at slaget hadde falt.

Rystet Hun har i dag vært innom Sørlandet sykehus i Flekkefjord for en sjekk, men ser ikke ut til å ha pådratt seg alvorlige eller varige skader. Hun er naturlig nok rystet over å bli utsatt for noe slikt.

Forholdet er nå politianmeldt. Skolen har i første omgang utvist gutten ut denne uken, og rektor vil diskutere med sin overordnet i fylkeskommunen om det vil bli snakk om ytterligere reaksjoner.

— Jeg har i alle mine år som rektor aldri opplevd noe lignende. Det hender at elever blir hissige, men det er heldigvis svært sjelden det utarter til voldshandlinger, sier Per Birkeland, som ikke var på skolen da hendelsen skjedde.

17-åringen var også innkalt til møte med skolen i forrige uke, men da alene uten sin mor.

Flekkefjord videregående er med sine 425 elever og ca 80 ansatte den største videregående skolen i Listerregionen. Skolen vil neste år bli slått sammen med de fylkeskommunale videregående skolene i Kvinesdal, Lyngdal, Farsund og Lista.

Det er uklart hva som fikk gutten til å bruke vold mot den ansatte.