KARMØY: — Dykkere leter onsdag ettermiddag etter den omkomne. Vi setter mye inn på å finne ham, og har forventninger om å få bistand fra Forsvaret, sier operasjonsleder Terje Tonning i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB onsdag ettermiddag.

Redningsmannskapene som observerte den omkomne tirsdag, greide ikke å få ham opp av sjøen. Den omkomne er trolig en savnet sjarkskipper.

Dykkernes søk ble avsluttet uten funn onsdag kveld.

— Vi vil ta opp igjen søket torsdag, da også med undervannskamera, sier operasjonsleder Svein Sørensen ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Understrømmer

Store styrker ble satt inn i letingen etter skipperen etter at en sjark ble funnet drivende tirsdag ettermiddag. Vraket av sjarken Monica IV fra Agder ble liggende i brenningene øst for Karmøy, men redningsmannskapene kom ikke inntil slik at de fikk undersøkt den.

Ved 19-tiden tirsdag kveld meldte redningspersonell som oppholdt seg i nærheten av båten, at en omkommet var observert flytende i sjøen. Vedkommende ble like etter trukket ned av understrømmer, ifølge politiet.