GRIMSTAD: — Det er ikke noe revolusjonerende nytt å komme med i saken. Vi avventer fremdeles resultatet av de tekniske undersøkelsene på åstedet, i tillegg fortsetter den taktiske etterforskningen, sier etterforskningsleder, Leif Løvik, til fvn.no.

ÅSTEDET: Her i Storgaten i Grimstad ble gullsmed Joh Gundersen utsatt for sjokkbrekk ved 03-tiden natt til tirsdag. Foto: Ernest Boswarva

Ønsker tips Derfor oppfordrer politiet nå på det sterkeste folk til å melde i fra dersom de har sett eller hørt noe i forbindelse med sjokkbrekket som skjedde ved 03-tiden natt til tirsdag.— Det har vært lite tilbakemelding fra folk, men det er ikke utenkelig at noen kan sitte på nyttig informasjon. Har folk gjort noen observasjoner natt til tirsdag, eller reagert på folk eller biler i forkant av tyveriet, er vi interessert i det, sier Løvik.

Tyvene tok seg inn i gullsmedforretningen ved å bore i stykker låsen i inngangsdøra. Innehaver Mark Thomas Rahd var på stedet allerede 12 minutter etter at alarmen var utløst. Da hadde tyvene stukket fra stedet.

Overvåkningskamera Politiet jobber nå med å sikre video og bilder fra overvåkningskamera i nærheten.

— Dessverre er det ikke noen kamera i umiddelbar nærhet til butikken, men vi jobber nå med å innhente materiale fra andre overvåkningskamera, sier Løvik.

Etterforskninslederen vil ikke spekulere i om det er østeuropeiske bander som står bak, eller om det er lokale folk.

— Vi etterforsker bredt, og har ikke låst oss til noen teori. Det er også vanskelig å slå fast hvor vidt gjerningsmennene er profesjonelle, sier Løvik.

Ifølge Innehaver av Joh Gundersen Gullsmedforretning, Mark Thomas Rahd, framstår tyvene svært uprofesjonelle. Ifølge Rahd har tyvene tatt med seg flere brett med messingringer, mens de lot gull- og sølv-ringer bli værende igjen i butikken.

Har du tips i saken, tlf/sms/mms til 03811 eller tips@fvn.no