KRISTIANSAND: Klokken 10.47 mandag ble politiet kontaktet av de ansatte ved gullsmedbutikken, som nettopp hadde hatt besøk av to mistenkelig kunder.

Gullsmedbutikken Juvelen ble i formiddag frastjålet en Breitling-klokke til en verdi av minst 20.000 kroner. FOTO: Mads Ommundsen Foto: Mads Ommundsen

— Den ene prøvde på en del varer, og da jeg bøyde meg ned for å finne frem en klokke forsynte den andre seg fra en monter, sier innehaver Gunn-Rita Lian til fvn.no.Etter at de to var forsvunnet ut av butikken, uten å kjøpe noe, kontaktet hun politiet.

— Vi var ikke helt sikre på om de hadde tatt noe, og konfronterte dem ikke der og da. Da de var gått oppdaget vi at en av plassene i utstillingsmonteren var tom. Det skal de aldri være, sier Lian.

Klokkene som er plassert i denne monteren koster minimum 20.000 kroner.

Pågrepet innen en halvtime

Politiet var på stedet etter kort tid, og fant fort ut hvem som hadde vært inne i butikken.

— De gjenkjente tyven fra overvåkningsvideoen, og klokken 11.13 ble vedkommende pågrepet, sier operasjonsleder Per Lauvnes i Agder politidistrikt.

Mannen som ble pågrepet, er en 29 år gammel mann fra Kristiansand. En annen person ble innbrakt samtidig som 29-åringen.

— Han er ikke mistenkt for tyveriet, men er anmeldt for å være i besittelse av narkotika, sier Lauvnes.

Breitling-klokken stod her på den tomme plassen (markert med rød sirkel). FOTO: Mads Ommundsen Foto: Mads Ommundsen