ARENDAL: — Jeg har aldri opplevd noe liknende, og jeg ble skikkelig redd, forteller Kai Johansen til fvn.no.

Sørlandskirken er i ferd med å avslutte innspillingen av tv-serien «Jesus, for folk flest?». Formålet med serien er å forklare kristen tro i bilder. Pastor Kai Johansen er programleder. Tirsdag kveld ble han altså angrepet under innspilling.

Tydelig beruset

Teamet skulle spille inn en scene der de snakket med folk på Sam Eydes plass i Arendal om anger. Klokka var fire om ettermiddagen.

– Noen satt og ropte høyt til oss. Etter hvert kom de mot oss og spurte om vi kunne bevise hvem vi var. En av dem prøvde å skalle meg ned, og endte med å slå meg i bakhodet.

— Deretter ville de ha oss med til politiet, og det gjorde jo situasjonen enkel for oss. Han som slo meg ble lagt i jern. De var veldig tydelig beruset, sier pastor Kai Johansen.

Mannen som slo Johansen i hodet er en kjenning av politiet. Pastoren følte seg litt susete i hodet etterpå, men føler seg nå i fin form.

Saken er anmeldt, men Johansen sier til Fædrelandsvennen at han vurderer å trekke anmeldelsen.

— Det er ikke akkurat koselig å bli slått ned, men jeg bærer ikke nag til ham. Jeg har tilgitt ham, og det er kanskje en bedre løsning å ta en skikkelig prat med ham, sier Johansen.