KRISTIANSAND: — Vi har vært på stedet, og hunden er nå i politiets varetekt, opplyser operasjonsleder Kåre Grønning til fvn.no.

Mandag kveld fikk politiet Kristiansand tips om at hundevalpen var observert sammen med to menn på en oppgitt husadresse i Kristiansand.

Da patruljen kom til stedet ble valpen raskt identifisert ved hjelp av hundeeierens detaljerte beskrivelse av båndet valpen hadde på seg.

- Lettet og glad

  • Eieren av hunden har blitt informert om at den er i vår varetekt. Hun var selvfølgelig svært lettet og glad, sier Grønning og medgir at saken skiller seg ut.

— Det er ikke hverdagskost.

Det var søndag at to uniformerte kristiansanderne stakk av med den 8 måneder gamle valpen Louise, som er av rasen Cavalier King Charles Spaniel. De hadde da kommet i kontakt med hundeeieren og spurt om de kunne lufte hunden litt.

I stedet stakk de to avgårde med hunden og etter dette skal 21-åringen ha satt seg på toget fra Sandnes til Kristiansand med valpen.

Etter at hundeeier Lygren med flere hadde lett etter hunden uten resultat i Sandnes, ble saken anmeldt til politiet.

Tok toget fra Sandnes til Kristiansand

Ifølge Grønning skal den 21 år gamle soldaten ved ankomst i Kristiansand ha bedt to av vennene sine om å passe på hunden, da han selv ikke kunne ha den av praktiske årsaker.

  • De som har tatt vare på den visste ikke at han bare hadde rappet den med seg, forteller Grønning.

Innrømmer forholdet

Politiet har mandag kveld vært i kontakt med 21-åringen om forholdet.

— Vi har vært i kontakt med ham og han har innrømmet forholdet, sier Grønning.

Motivet skal så langt være uklart og Grønning opplyser om at 21-åringen er ingen kjenning av politiet.

21-åringen vil bli innkalt til nærmere forklaring av forholdet.