LYNGDAL: En svenskregistrert trailer og en Suzuki personbil, registrert på en kvinne i Mandal, kolliderte like etter klokken 19.30 tirsdag kveld på E 39 i retning Stavanger, rundt 200 meter fra bomstasjonen i nordlig retning.

— Personbilen har kommet kjørende fra Kvinesdal på rv 461 og ut på E 39 og og blitt truffet av en trekkvogn, opplyser operasjonsleder Arne Arnesen til fvn.no.

- Livstruende skadd

  • Det var fire personer i bilen og de er livstruende skadd, opplyser Arnesen. Føreren av traileren skal ikke ha blitt fysisk skadet i ulykken.

Tre personer ble fløyet til Stavanger Universitetssykehus for intensivbehandling. En fjerde person ble fløyet med luftambulanse til Sørlandet sykehus i Kristiansand. Det skal være én mann og tre kvinner som er skadet i ulykken.

Ved 6-tiden onsdag morgen opplyser operasjonssentralen ved Agder politidistrikt at det skal ha gått bedre enn fryktet med de fire skadede personene. Stavanger Universitetssykehus opplyser i dag at kvinnen med de mest alvorlige skadene behandles for skader i hode, bryst og buk. I tillegg behandles kvinnen for bruddskader. Skadene er alvorlige, men karakteriseres som stabile.

De to andre kvinnene som behandles i Stavanger er begge lettere skadet, men er under intensivbehandling. En 79 år gammel mann er også alvorlig skadet, og er under intensivbehandling i Kristiansand.

Ulykkesårsaken ukjent

Foreløpig er årsaken til ulykken ukjent.

— Det er uvisst, sier Arnesen og opplyser om at mannskap fra Biltilsynet og politiet på stedet nå foretar åstedsundersøkelser.

Fvn.no har snakket med en av de første personene som passerte ulykkesstedet etter den kraftige kollisjonen. Han karakteriserte ulykkesstedet som svært kaotisk og uoversiktelig.

Fem ambulanser, to luftambulanser og et Sea King-helikopter ble sendt i retning ulykkesstedet da meldingen om ulykken skjedde. I tillegg til dette ble politi og to brannbiler sendt til stedet for å bistå.

Flere yrkessjåfører som passerte ulykkesstedet i minuttene etter ulykken bistod med å dirigere trafikken. Dermed kunne trafikken holdes i gang helt til luftambulansene landet. Like etter klokken 21 gikk trafikken vestover på gamle E 39, mens trafikken østover gikk på nye E39.