Seilbåten ligger til kai ved Homborsund. Den gule livbøyen er forsatt ombord i båten.

GRIMSTAD: — Det er et bærende prinsipp for norsk redningstjeneste at det letes så lenge det er håp om å finne folk i live, - og ennå lengre. Dette prinsipp er også fulgt i dette tilfellet. Det anses altså ikke mulig å finne den savnede nederlender i live, opplyses det hos Hovedredningssentralen for Sør-Norge.

Nederlenderen i 50-årene som falt over bord fra en seilbåt i Skagerrak, ble tirsdag kveld erklært antatt omkommet. Søket etter ham er avsluttet.

Båten var på vei fra Nederland til Oslo da skipperen, en mann i 50-årene, falt over bord rundt klokken 1 natt til tirsdag. Da skal båtens posisjon ha vært 27 nautiske mil sørøst av Grimstad.

– Basert på informasjonen vi har fått fra mannens kamerat i båten, og basert på været og på temperaturen i vannet, har vi i samråd med lege og politi konkludert med at det ikke er håp om å finne mannen i live, sier redningsleder Nils-Ole Sunde ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB

Leteaksjonen startet straks etter at HRS på Sola mottok beskjed om hendelsen fra Politiet. Et redningshelikopter fra 330-skvadronen på Rygge ble sendt ut, sammen med to fartøyer fra Kystvakten. Med utgangspunkt i posisjonen hvor den savnede falt over bord, ble det etter driftsberegninger søkt i et område som gradvis beveget seg i løpet av dagen fra norsk farvann og over i dansk. Leteområdet er grovt beskrevet i en rett linje mellom Grimstad i Norge og Skagen helt nord i Danmark.

Redningsmannskapene innstilte søket ved 22-tiden tirsdag. Gjennom dagen hadde det blåst friskt i området, og bølgene hadde vært rundt tre meter høye.

– Sea King-helikopteret var ute til i 20-tiden, mens Kystvakten lette to timer til, sier Sunde.

Det var to menn om bord i den 35 fot store seilbåten. Mannen som var igjen i båten, fikk først kontakt med alarmsentralen tirsdag klokken 9.14. Seilbåten ble tirsdag formiddag eskortert til Homborsund sør for Grimstad, der mannen som var om bord, ble tatt hånd om av helsepersonell etter å ha forklart seg for politiet.

Mennene var på vei til Oslo for å overlevere båten til en ny eier.