KRISTIANSAND: 16 kvinner og menn er innkalt til å møte i tinghuset i Kristiansand. Ti av disse skal plukkes ut til å være jury og avgjøre skyldsspørsmålet i drapssaken mot en 27 år gammel mann fra Kristiansand. Han er tiltalt, og ble i tingretten dømt, for å ha drept sin 23 år gamle ekskjæreste i hennes hjem i Songdalen 30. mars i fjor.

Da tingretten behandlet saken i oktober i fjor høst, ble det en sterk opplevelse for alle som var i rettslokalet, da den såkalte lydloggen ble spilt av. Dette er lydopptaket fra voldsalarmen som den drepte Elin Laursen utløste, og som politiet kunne følge. Lyden fra opptaket beskriver i detalj dødskampen og det som skjedde på Skinnarsmoen fra den domfelte kom inn i huset til han forlot sin ekskjæreste døende. Dessuten vil retten og de ti jurymedlemmene få se en rekke sterke bilder fra åstedet.

— Kommer lagmannsretten til å treffe spesielle tiltak i forbindelse med hvordan juryen kan reagere på avspillingen av lydloggen?

— Vi ønsker ikke å si noe om hvordan retten skal håndtere enkeltelementer under selve hovedforhandlingen, sier rettens administrator, lagdommer Reidun Wallvik.

Da saken var til behandling i tingretten i Kristiansand, ble de to meddommerne innkalt noen dager før saken startet til tingrettsdommer Per O. Refsalen, som administrerte saken.

— Jeg inviterte de to meddommerne til en samtale. Der gikk vi gjennom tiltalen og det bevistilbud som forelå for retten fra partene.

— Ble det iverksatt noen spesielle terapeutiske tiltak overfor de to meddommerne under saken?

-Nei.

— Hvordan taklet du som tingrettens leder den situasjonen som oppstod etter at lydloggen ble avspilt overfor meddommerne?

— Det kan jeg ikke uttale meg om. Den del av prosessen tilhører rettens indre liv og verken kan eller skal offentliggjøres, sier Refsdalen.

Lagmannsrettens behandling av drapssaken vil gå over halvannen uke.