SØGNE: — Mannen gikk løs på begge to, og brølte at han skulle drepe oss, sier Kjell Kristian Eikaas til fvn.no, som var glad han ikke var alene under dramaet.

Se intervju med taxisjåførenNatt til lørdag ble han og en kollega utsatt for en 20 år gammel mann som gikk amok på taxibua i Søgne.

— Vi måtte barrikadere oss, men da hentet mannen en stålrist som han kastet gjennom vinduet på bua vår, sier han.

Bråk på bussen

I begynnelsen av februar stod buss-sjåfør Bjørn Magne Hauger fram og fortalte at han ble overfalt av en stupfull Søgne-gutt som nektet og betale for seg på helgeruten til Søgne.

Dette føyde seg bare inn i en lang rekke med problemer bussen har hatt i forbindelse med ruten til Søgne i helgene. Lørdag ble tre personer bøtelagt med 3000 kroner for drikking på bussen mellom Kristiansand og Søgne.

Denne gangen var det imidlertid drosjesjåførenes tur til å oppleve hvor farlig fulle ungdommer i Søgne kan være.

Ble forbannet

Mannen veltet søppelkasser, og lagde bråk utenfor taxi-sentralen i Søgne klokken 01.45 natt til lørdag. Men det var først da to taxi-sjåfører gikk ut for å prøve å roe ned gutten at det hele virkelig utartet seg.

— Den berusede mannen ble forbannet og gikk først løs på den ene sjåføren, før den andre fikk oppleve mannens sinne, forteller overbetjent ved Søgne og Songdalen lensmannskontor Jahn Ove Thorsen.

Politiet har siktet mannen for skadeverk, og mottatt anmeldelse for legemsfornærmelse fra den ene sjåføren. De venter også å få en anmeldelse fra den andre sjåføren.

Hadde flaks

Sjåførene fikk låst seg inne i taxi-sentralen, men da kastet mannen en stålrist gjennom vinduet.

— Hadde han ikke truffet listen på vinduet, er jeg ikke sikker på om jeg hadde sett så mye i dag, sier den ene av sjåførene, Kjell Kristian Eikaas. Stålristen ble nemlig kastet i hodehøyde, og hadde skarpe kanter. Den kraftige ståldøren måtte rettes ut og vinduet er skiftet ut.

Eikaas fikk et par slag på munnen, og følte ømhet rundt kjevepartiet, men sier at det var den andre sjåføren som fikk de verste skadene. Med slag i rygg og bryst fikk den andre sjåføren brist i et par ribbein.

Politiet var i nærheten, og fikk løpt inn 20-åringen. 50 år gamle Eikaas som kjørt taxi i 12-13 år, berømmer politiet for utrolig effektivt arbeid.

— De gjorde en kjempejobb, sier Eikaas.

Tilreisende

Mannen sier han ikke husker noe av hendelsen, men erkjenner at han er skyldig både i legemsfornærmelse og hærverk.

— Det virket som han hadde en plan. Spesielt da han kom tilbake med en stålrist, etter at vi låste oss inne, og ropte at han skulle drepe oss, sier sjåføren.

Eikaas vil presisere at mannen var tilreisende og ikke fra Søgne.

— Søgne-ungdommen får mye negativ omtale, og skal ikke få det i denne saken, sier Eikaas.

Han har forøvrig et positivt inntrykk av ungdommen, og sier de stort sett oppfører seg hyggelig og bra.

Eikaas tvang seg ut i jobb igjen allerede lørdag kveld, men innrømmer at han var smånervøs, og holdt ekstra øye med passasjerene sine.