Jørgen Kristiansen. Arkivfoto Foto: Arkivfoto

KRISTIANSAND: I dag ga Erik Solheim (SV) beskjed om at regjeringen ikke vil bevilge mer penger til Avinor slik at det kan bygges sikkerhetssoner på Kjevik. Bystyrerepresentant Jørgen Kristiansen (KrF) mottok nyheten med vantro.— Helt vanvittig. Fullstendig galskap. Vi fikk beskjed om at dette trengte vi ikke jobbe mer med, for pengene var i boks. Så får vi dette svaret, sier Kristiansen til fvntv.

Se dagens fvntv-sending her.

Mangel på penger i Avinor kan føre til at rullebanen på Kjevik ikke kan forlenges med sikkerhetssoner i tråd med nye regler. Blir den eksisterende rullebanen brukt til sikkerhetssoner kan ikke flypassen brukes til internasjonale ruter.

— Det må alltid prioriteres mellom ulike tiltak, og det er det Avinor som må gjøre, sa settestatsråd Erik Solheim (SV) under dagens spørretime i Stortinget.

Gjøres til valgkampsak

Kristiansen mener svaret er en "parodi", og sier han vil gjøre saken til en viktig sak i valgkampen.

— I bystyret i Kristiansand svarte Ap at pengene var i boks, og det fører jo til at vi roer ned engasjementet. Vi kommer til å jobbe videre, og gjøre dette til en valgkampsak, sier Kristiansen.

7. mai i år uttalte statssekretær Geir Pollestad (Sp) at regjeringen "ikke kunne godta en vesentlig reduksjon i transportstandarden", og la tilsynelatende usikkerheten rundt Kjevik død. Noen konkrete lovnader om bevilgninger kom imidlertid ikke.

Trond Blattmann. Arkivfoto: Reidar Kollstad Foto: Reidar Kollstad (arkivfoto)

Også Trond Blattmann, fylkesleder i Arbeiderpartiet, slo fast at økonomien var i orden. Det står han fremdeles for i dag. — Sjelden statsråder lover millioner

  • Jeg står på det inntil det motsatte er bevist. Jeg har fått løfter fra den rødgrønne fraksjonen i samferdselskomitéen om at de pengene som trengs for å utvide rullebanen var i boks. Når de sier at "dette skal vi ordne," stoler jeg på det, sier han.

- Er du overrasket over Solheims utspill i spørretimen?

— Nei. Det er sjeldent statsråder lover millioner over talerstolen i Stortinget, svarer Blattmann.

Han vil over hodet ikke gi noen unnskyldning til Jørgen Kristiansen, som føler seg forbigått etter lovnadene i bystyret.

— Det jeg sa fra bystyrets talerstol ble blåst av. De sa det bare var bløff. Denne holdningen har de overhodet ikke gitt uttrykk for før, sier han om sine partimotstandere i Kristiansand bystyre.

Om Kristiansand KrFs engasjement for Kjevik sier han følgende:

— Første gang jeg hørte Jørgen Kristiansen snakke om Kjevik var på forrige bystyremøte.

Arbeidet med å utbedre Kjevik vil koste fra 220 til 250 millioner kroner.