LILLESAND: – Det er mye som må ryddes bort. Vi plasserer en scene på motorveien, rekkverk tas bort og det etableres sitteplasser for 270 innbudte gjestene. Vi må også være sikre på at motorveien er trafikksikker før bilistene får slippe til, sier Marianne Bakkegaard, som sitter i regionveisjefens festkomité.

Kong Harald ankommer Gaupemyr ved 15-tiden og klipping av snoren skjer cirka kl. 15.30 onsdag 26. august.

Fra scenen blir det underholdning av Anne Marie Almedal og Torstein Sødal.

Hans Majestet kong Harald får assistanse under snorklippingen av veidirektør Terje Moe Gustavsen.

Deretter skal gjestene følge kong Harald opp til teltet på festplassen på bensinstasjonstomta, som for anledningen er asfaltert.

AVDUKNING.

Underveis vil følget ta en stopp ved kunstverket Kråkebollen og Sjøstjerna. Kong Harald vil være til stede når ordfører Arne Thomassen avduker kunstverkene ved den nye avkjørselen til Lillesand.

På festplassen serveres kongen og gjestene en kald lunsjtallerken. Her vil det også bli holdt taler. Etter det foreløpige programmet skal kongen forlate Gaupemyr kl. 17.23. Statsråd Liv Signe Navarsete, biskop Olav Skjævesland, politimester Kirsten Lindeberg, fylkesmenn, fylkesordførere og selvsagt en stor gjesteskare fra entreprenører, veivesen og byggherre Agder OPS Vegselskap står på gjestelisten.

GRATIS.

Men det er ikke bare prominente gjester som inviteres til motorveiåpningen. Regionveisjefen venter at åpningen av nye E18 vil bli en folkefest.

– Vi setter oss gratis busser fra Bergemoen i Grimstad og fra Norton/Storemyr-området i Lillesand, busser som kan frakte folk til Gaupemyr. Vi har også fått forespørsel fra skoleklasser som ønsker å komme, forteller regionveisjefens sekretær Marianne Bakkegaard, som lover overraskelser til de skuelystne.

På den nye lokalveien mellom Gaupemyr og Tingsaker er det meningen å rigge til med stands, og Bakkegaard antyder enkel bevertning.

KLARE.

Arbeidet med åpningsfesten er i full gang på Gaupemyr, samtidig som det jobbes på spreng for å gjøre motorveien klar til åpningen. Rekkverk monteres, veiskråninger pusses og kilometervis med veistriper skal males.

Men alt skal bli klart. Det lover Kyrre Lian hos totalentreprenør CJV E18. – Vi klarer dette. Men det er mange detaljer å passe på. Det er en enorm innsats som gjøres av organisasjonen. Vi har nå også gjort klar sammenkoblingen i øst ved Tjore i Grimstad. 350 personer er fortsatt i fullt arbeid på veien, sier Kyrre Lian.