Avdelingsdirektør i Skatt sør, Elisabeth Fischer. FOTO: Pressefoto.

KRISTIANSAND: — Alle bør kontrollere at grunnlaget for beregningen av skattekortet er i samsvar med det du regner med å ha i inntekter og utgifter til neste år, sier Elisabeth Fischer, avdelingsdirektør i Skatt sør i en pressemelding.I år får både boligeiere og pensjonister endringer på skattekortet.

Den nye likningsverdien på boligen er nemlig med i grunnlaget for skattekortet. Denne er merket med et en stjerne i et skjema som følger med. Dersom det mangler en stjerne er likningsverdien for 2009 brukt. Dette skjer dersom skatteetaten ikke har fått opplysninger om boligverdi fra eieren.

Dersom man mener at likningsverdien er feil og at det i tilfelle har betydning for skattetrekket i 2011 kan man søke om nytt skattekort.

— For høy eller lav likningsverdi har bare betydning for skattetrekket dersom du betaler formuesskatt, sier Fischer.

Fra 1. januar innføres det nye skatteregler for pensjonister. Dette innebærer et nytt skattefradrag for alderspensjonister og mottakere av AFP. Samtidig oppheves reglene om særfradrag for alder. Det er tatt hensyn til de nye reglene på skattekortet, slik at skattetrekket for denne gruppen skal bli mest mulig riktig.

— Det er likevel viktig at pensjonistene kontrollerer at grunnlaget for skattekortet er korrekt, påpeker Fischer.