GRIMSTAD: — Vi ble sjokkerte, sier UP-sjef Jon Steven Hasseldal til agderposten.no.

Fartskontrollen ble avholdt fra klokken 21.00 til klokken 01.15 på E 18 ved Østerlød i går kveld. Politiet vet at det ofte syndes mot fartsgrensene i dette området, men ble likevel sjokkerte.

Les politiloggen her

En gang

Klokken 22.07 stoppet de en drosjesjåfør som kjørte 83 kilometer i timen i 60-sonen. Han ble ilagt en bot på 6500 kroner. Men dette skremte han tydeligvis ikke nevneverdig. En halv time senere kom han kjørende i motsatt retning, også denne gangen med for høy hastighet.

to ganger

Han kjørte igjen rett inn i laserkontrollen til UP, og ble denne gangen målt til 86 kilometer i timen, og ble dermed fotgjenger.

— Det var tydelig at den første boten ikke hadde gjort noe innvirkning på bilisten. Når folk har så manglende respekt for fartsgrenser, ser vi på det som en fordel at slike bilister blir luket bort fra trafikkbildet, sier Hasseldal til avisen.

Seks mistet førerkortet

Han har opplevd lignende situasjoner tidligere, men ble likevel overrasket.

— Når man får en bot for fartsovertredelser så tenker mans seg som regel om før man bryter fartsgrensen igjen, så denne saken er veldig spesiell, forteller han.

Hele seks personer mistet førerkortet i gårsdagens laserkontroll, og den høyeste farten ble målt til 98 kilometer i timen.