SANGGLADE: Blandakoret "Stemmebruget" fra Kristiansand underholdt publikum med fengende låter. Foto: Siril Aartun
FORNØYD: Anita Teigen i Flekkerøy Kunst og Kulturlag var godt fornøyd med oppmøte og salg på kunstmessa "Øyas Årlige". Foto: Siril Aartun
KREATIVT: Flekkerøya barnehage bidro også til kunstutstillingen på Øyas Årlige Foto: Siril Aartun

FLEKKERØY: — Vi har vært heldige med været i år, det er skikkelig messevær! Ikke for varmt, og folk er kanskje litt mettet av strandliv? Vi er uansett godt fornøyd med oppmøtet begge dagene, sier Vera Rønjum, leder for Flekkerøy Kunst og Kulturlag.

For åttende gang ble kunstmessa "Øyas Årlige" arrangert på Flekkerøy. Utstillere fra hele Agder presenterte et variert utvalgt av kunst og håndverk.

— Vi annonserte etter utstillere i forkant, og det er derfor mange nye her i år. Vi ønsket variasjon, og måtte derfor si nei til noen få. Det er for eksempel veldig mange som strikker her på Sørlandet! sier Anita Teigen i Flekkerøy Kunst og Kulturlag.

Hun er imponert over de mange, flotte produktene som er til salgs, og forteller at flere måtte skaffe nye varer til søndagen fordi det var utplukket etter lørdagens messe.

Smaksprøver

En av utstillerne som var på Øyas Årlige for første gang er Bergljot Henscien. Hun fristet de fremmøtte med spiselige, hjemmelagde produkter.

— Jeg lager blant annet tilbehør til ost, marmelader, chutneys og granskuddprodukter. Jeg har solgt mye, og det betyr nok en del at kundene får smaksprøver! Slik vet de at de ikke kjøper katta i sekken, sier Henscien og ler.

For Sølvi Endresen fra Flekkerøy og Randi Pensgård fra Vågsbygd er det tradisjon å dra på den årlige kunstmessa.

— Vi må alltid innom! Det er mye fint her, og denne granskuddgelen ser spennende ut, sier Endresen og tar i mot en smaksprøve fra Henscien.

Livlig konsert

For mange var nok konserten med blandakoret "Stemmebruget" fra Kristiansand søndagens høydepunkt. Koret ble dannet i 1998 og teller i dag 55 medlemmer i alderen 20-60 år.

— Det er lov å tenne lightere, gynge i takt og synge med på det dere kan! Men ikke overta for oss! sier Svein Roar Gunnufsen fra Stemmebruget humoristisk. Med et bredt repertoar av blant annet Queen, Abba og Phantom of the opera underholdt de både små og store publikummere i Flekkerøyhallen.