FRANKFURT: – Vi hadde tatt av og var i ferd med å stige, da maskin plutselig satte nesen nedover og mistet høyde. Kapteinen kom på høyttalerne og fortalte at flyets bremsesystem var overopphetet. Han sa vi måtte snu og foreta en kontrollert nødlanding. Før vi kom så langt, måtte imidlertid flyet kvitte seg med drivstoff. I over en time sirklet vi over Frankfurt, mens det ristet noe voldsomt. Der og da tenkte jeg at min siste time var kommet.

Sirklet i en time

Det forteller Tone Anette Ringøen Baller som er fra Kristiansand, men er bosatt i Addis Ababa i Ethiopia. Det var på fredag at hun var på vei fra Oslo til Washington DC på jobbreise, og skulle bytte fly i Frankfurt. Den store Boeing 747-8 maskinen til Lufthansa var forsinket, og hun gledet seg bare til å få komme i gang med den lange flyturen.

LETTET: Tone Anette Ringøen Baller er glad for at fredagens dramatisk flytur endte godt.

Møtt med brannbiler og ambulanserKapteinen gjorde alt han kunne for å berolige passasjerene mens flyet ristet og bråkte noen aldeles forferdelig. Flyet sirklet over Frankfurt i godt over en time før det endelig kunne sette hjulene trygt på bakken, og nervøse passasjerer kunne puste ut.

– Flyet landet på en bane langt fra terminalbyggene, og vi ble møtt av brannbiler og ambulanser. Heldigvis ble det ikke bruk for noen av dem, sier Tone Anette Ringøen Baller.

Betenkt da hun gikk om bord

Ennå mer forsinket kom kristiansandskvinnen seg til slutt til Washington, men da med et annet fly.

– Jeg har opplevd noe lignende med et lite fly i Afrika en gang som hadde problemer med nesehjulet. Selv om jeg vet det statistisk er veldig trygt å fly, er det ikke fritt for at jeg var litt betenkt da jeg fredag gikk om bord i et nytt fly som tok oss til Washington, sier Tone Anette Ringøen Baller.

Boing 747-8 har plass til 467 passasjerer fordelt på tre klasser.