For knapt et år siden skapte Gelius rabalder med boka «Sex i Bibelen», der han også omtalte sitt eget sexliv. Det førte til at den omstridte og utspillsglade sognepresten måtte forlate Vålerenga prestegård.

Torsdag denne uken lanserer han «Det er håp i de foldede hender», en bok han har skrevet etter den dramatiske oppsigelsen. Ifølge forlaget er boken Einar Gelius' versjon av «det som egentlig skjedde» under skjebnemøtet med biskop Ole Christian Kvarme, et møte som førte til at presten valgte å si opp sin stilling.

Låser døra

«Einar Gelius, utskjelt og elsket, avgått, men ikke slagen», er forlagets treffende karakteristikk knappe åtte måneder etter stormkastene i Oslo etter den forrige bokutgivelsen.

Nå er Vålerenga prestegård tom, Gelius har flyttet til hjembyen Arendal. Men boklanseringen skjer likevel i den ærverdige prestegården, som Gelius fortsatt – enn så lenge – disponerer nøkkelen til.

Men etter bokpresentasjonen låser Einar Gelius døren for siste gang og setter kursen hjem.

Det blir hans siste farvel med Vålerenga og prestegjerningen, ifølge forlaget.

– Har det bra

Einar Gelius selv vil ikke si noe om boken før lanseringen torsdag, men til VG i mai sa han dette om utgivelsen:

– Jeg har jo opplevd mye som prest, vært med på ufattelig mye. Det er jo en slags, hva skal jeg kalle det, en slags biografisk debattbok: det er litt om meg selv og det jeg har vært med på.

Overfor Dagbladet nøyer seg med å si at han har det bra.

Einar Gelius praktiserte som prest gjennom 25 år før han følte seg tvunget til å si opp stillingen i Vålerenga.