VALLE: — Ei av løypene går rett forbi her. Folk er kjempehyggelige; vinker til oss og står i, opplyser et lystig firkløver som har inntatt badestampen til Geir og Solveig Madland på Furustøyl i Brokke. I tillegg til de to, er det venneparet Laila og Øyvind Ottesen.

Det er ikke første gang de er oppi. Stampen ble tidlig prioritert da Geir og Solveig, sammen med tømrersønn Karsten og elektrikersønn Magnus, begynte å bygge i 2005. Og Laila og Øyvind har vært her mange ganger.

— Jeg har lagt varmekabler! insisterer Laila.

I dag har herrene tatt seg en lang skitur. Fruene valgte en kortere utgave. Til gjengjeld har de både fyrt opp stampen og strikket eksklusivt stampetilbehør i Marius-design.

— Åååhhh, så deilig! erklæres det unisont og gjentatte ganger fra bademøbelet i lerk. En tidligere utgave i furu råtnet og måtte erstattes.

Kjøpte tidlig

Solveig og Geir kjøpte tomt i 2004, tidlig i den store utbyggingen som har preget Brokke de senere årene.

— Vi valgte et sted litt nede. Her ligger vi i le og har friareal foran oss. Vi har sett hyttene komme, men det stoppet jo litt opp under finanskrisen, forteller Geir.

Noe annet de har sett, er et stadig utvidet skiløypenett og utbyggingen av alpinsenteret.

— Jan Wojtaszek har lagt ned et kjempearbeid der borte, bemerker Solveig.

Roligere

Begge ekteparene kjenner også Hovden godt.

— Det er roligere her. Mer hytteliv, liksom – selv om standarden jo er høy på de aller fleste, nyere Brokke-hyttene, mener Geir.

TRADISJONELL HUSFLID: Damene har gjort seg flid. Ikke nok med at de har fyrt opp stampen; de har også strikket spesialutstyr i Marius-design til utendørs inntak av forfriskninger under stampeoppholdet. Foto: Rune Øidne Reinertsen

De forteller at Sesilåmi starter fra like i nærheten av deres egen hytte, at løypenettet er forbundet med DNT Sørs nett i Setesdal Vesthei og at fiskemulighetene er mange.

Selv bruker de hytta hele året. Ja, Solveig bor omtrent like mye på hytta som hjemme på Lund.

— Jeg har 80 prosent stilling som jordmor i Valle kommune. På hytta har jeg hjemmekontor og base de døgnene jeg har vakt.