Vegar 5-blogg.jpg

En person jeg har stor respekt for sa til meg her om dagen : ”Vegar — du har liksom fått en helt annen glød i øynene”. Du verden så godt det var å høre det. Og slik føles det - jeg har fått en annen og ny glød i meg. Det skyldes nok ikke bare det at jeg har blitt med i Sprek-prosjektet - men prosjektet er absolutt en stor del av det. Jeg opplever nå at jeg har noe meningsfylt å ”fylle dagene med”. For meg som kombinerer uførhet og litt arbeid så er det blitt viktig å ha noe å bruke den tiden jeg har på en meningsfull måte. Minimum tre treningsdager i uka gjør noe med helsen - både den fysiske og psykiske. Jeg er redd jeg hadde blitt sittende altfor mye inne foran tv 'n. Jeg elsker å se på tv - og spesielt sport. Jeg kan på det verste sitte i flere timer og til og med se på ”snooker” - bare for å ha noe å se på og bli fascinert av.

Vegar 5-blogg.jpg

Jeg trengte virkelig å få et spark i …………. Og så var det jo noen som ville gi meg det. De som valgte meg ut til å være med på sprek-prosjektet gjorde en genistrek — uten at de antagelig var klar over det. Det er så lett for mange av oss som kan oppleve ”tunge dager” å lulle seg inn i selvmedlidenhet og synes så synd på seg selv. Og selvmedlidenhet fører ofte til passivitet. Og passivitet fører til enda sterkere selvmedlidenhet. Det kan fort bli en ”ond sirkel” det der. Kanskje vi ikke skal være så redde for å si ifra til noen som blir sittende passive og tiltaksløse litt for lenge. På en positiv måte prøve å få de opp fra sofaen - gi et lite i spark i …….. ! Men ikke spark for hardt ! Gi et ”spark” varsomt og i god mening.

I alle fall ”det funker for meg”-som det blir sagt i en reklame. Kanskje kan det funke for deg også.

Uke 2 fram mot Hovden-tour er i gang. Hva skal denne uka inneholde? Jeg har i noen dager prøvd så godt jeg kan å notere ned alt jeg putter i munnen. Dette skal gjennomgås av en ekspert på idrettsernæring. Så skal det komme en tilbakemelding - med gode råd om hva som er bra og hva som er mindre bra. En endring av kostholdet dersom det er nødvendig er jo også en del av hele ”prosjektpakka”.

Det ble en tankevekker for meg. Det er ganske så mye jeg spiser uten å tenke over det. Er det sunt ? Er det usunt ? Trenger jeg det - eller spiser jeg bare for å putte noe inn og kjenne at jeg blir mett ? Trøstespiser jeg? Hjelp - jeg gruer meg til tilbakemeldingen. Det blir skikkelig skummelt.

Nå lengter jeg etter snø her i lavlandet. Jeg blir så lei av regn og vind dag etter dag. Det kjennes så langt å reise til Hovden, Bortelid, Ljosland eller Evje på dagstur bare for å få prøvd seg på en skitur. Nytt og flott skiutstyr er mottatt og jeg har så lyst til å prøve det. Det sitrer i kroppen med tanke på å få kjenne hvordan det oppleves med ordentlig utstyr. Gåturer og litt innetrening er vel og bra - men jeg vil ha snø - masse snø ! Nå må det vel snart bli litt skikkelig vinter.