Det opplyser Kristiansand-politiet til Fædrelandsvennen. Pågripelsen fant sted mandag klokka 14.10 på Lund, og foregikk uten dramatikk. Tirsdag forklarte 25-åringen seg for politiet.

Her er raneren filmet under ranet. Foto: Overvåkningskamera

— Han har tilstått forholdet, og det han sier stemmer overens med politiets funn i saken, sier Øystein Jørgensen, leder av personavsnittet ved Kristiansand politistasjon.Politiet har kjennskap til 25-åringen fra før. Han er norsk statsborger, opprinnelig fra Vestlandet, men bosatt i Kristiansand.

Truet med våpen-kopi

Det var rett før midnatt 27. august i fjor at en ansatt på Shell-stasjonen på Gartnerløkka ble truet av en mann til å gi fra seg penger. Raneren holdt en sort pistol - en våpenkopi - ned mot gulvet under ranet. Han kom seg unna med et mindre pengebeløp.

Nå kommer det fram hva som ledet til pågripelsen:

En politipatrulje som kom til stedet, fant hettegenseren og masken mannen brukte under ranet. Denne hadde han slengt fra seg i noen busker mellom åstedet og Slottet i Kristiansand. Biologiske spor ble sikret fra tøyet og sendt Kripos for analyse.

Manglet treff

Kripos fikk etterhvert fram en fullverdig DNA-profil på gjerningsmannen. Men i mangel av matchende treff i politiets registre, forble raneren på frifot.

Rett før jul i fjor ble 25-åringen pågrepet med mindre mengder narkotika. Han ble deretter sluppet fri, uten at politiet hadde mistanke om at han stod bak Shell-ranet.

Mandag morgen denne uken, fikk politiet i Kristiansand beskjed om at hans DNA stemte overens med DNA-et fra ranet.

— Dermed ble det besluttet at han skulle pågripes, sier Jørgensen.

I avhør har mannen forklart at han er i et rusmiljø og at han hadde narkogjeld.

— Han hadde behov for kjappe penger og begikk et ran, sier Øystein Jørgensen i Kristiansand-politiet.