— Vi er nokså sikre på at årsaken til brannen har med en gasslekkasje å gjøre. Vi vet hvor brannen startet, og kriminaltekniske undersøkelser vil bli gjort iløpet av torsdag, sier konstituert lensmann i Lyngdal, Arnt Helge Drageland.

Oppdaget brannen fra sjøen

Brannen ble først oppdaget av tre dansker, som hadde leid hytten til feriebruk.

— De var ikke i hytten da det begynte å brenne, men oppdaget brannen da de var ute i båt. Sammen prøvde de å redde noe utstyr fra hytten imens brannen pågikk, og også prøvd å få slukket brannen. De fikk i seg noe røyk, og ble sendt til sykehuset i Flekkefjord for en sjekk, sier utrykningsleder Tallak Flaten i Brannvesenet Sør Lyngdal.

Prøvde å slukke

— De fikk også varslet en nabo, som tok med seg to pulverapparater og startet slukkingen. De klarte å stoppe litt av brannen, men når den først blusser opp så er det vanskelig å få kontroll over den med bare pulverapparater, sier Flaten.

Ble avhørt

Operasjonsleder Øyvind Andersen opplyser at de tre danskene er blitt avhørt etter brannen.

— Det er snakk om en far, hansd datter og kjæresten til datteren. De ble utskrevet fra sykehuset i Flekkefjord i går, og har rutinemessig blitt avhørt om brannen, sier Andersen.

— De er ikke mistenkte i saken, men avhørene har skapt klarhet i hva som har skjedd. Det er vanlig at vi avhører alle som har hatt brann hos seg, sier Drageland